Hladkou mouku nasypeme na vál, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a žloutek. Vše zpracujeme do vláčného těsta, které dáme odležet na 2 hodiny do lednice. Ztuhlé těsto poté vtlačujeme do formiček na košíčky, které jsme si předtím vymazali tukem. (Těsto nedáváme až po okraj, ale jen na dno a okraj košíčků, abychom je mohli po upečení naplnit.) Takto připravené košíčky dáme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů Celsia dozlatova. Upečené vyndáme a necháme mírně vychladnout. Vlažné je vyklepneme z formiček. Nyní si připravíme náplň: Mleté ořechy smícháme s moučkovým cukrem a polohrubou moukou, přidáme změklé máslo, bílky a tuzemák. Vše pečlivě promícháme a naplníme vychladlé upečené košíčky. Nahoru položíme půlky vlašských ořechů nebo podle chuti přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.