Mouku smícháme se solí, přidáme žloutek a lehce povolené máslo, studenou vodu. Vypracujeme pevné těsto. Těsto vyválíme na placku a vyložíme jím kulatou koláčovou formu vyloženou pečicím papírem. Přebytečné okraje seřízneme. Dno propícháme vidličkou a těsto necháme 15 minut odpočinout v lednici. Troubu rozehřejeme na 200 °C. Mezitím na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme pokrájenou šunku se slaninou a necháme trochu vypéct. Přidáme žampiony a vydusíme z nich vodu. Sýr nastrouháme nahrubo. Smetany smícháme s rozšlehaným vejcem, lehce osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového oříšku. Odpočinuté těsto zakryjeme pečicím papírem a zasypeme fazolemi. Předpečeme 10 minut. Poté fazole i papír sundáme a na těsto rovnoměrně položíme směs uzeniny a žampionů. Zalijeme smetanovou směsí a zasypeme sýrem. Koláč pečeme při 190 °C asi 30 minut podle velikosti formy. Povrch musí být zlatavý a pevný, ale ne vysušený.