Nejprve se pustíme do přípravy těsta: Mouku prosejeme do větší misky a smícháme s máslem, žloutkem, špetkou soli a vodou. Vše dobře promícháme a hotové těsto necháme v chladu odpočinout. Uleželé těsto si rozválíme a vyložíme jím připravenou koláčovou formu. Nyní si připravíme náplň: Cibule oloupeme, nakrájíme nadrobno a dáme na olej zesklovatět. Necháme vychladnout. V misce si smícháme vejce s mlékem a nahrubo nastrouhaným sýrem a přidáme pokrájené uzené maso. Ochutíme trochou soli a pepře a vše smícháme s vychladlou cibulí. Připravenou formu s těstem rovnoměrně přelijeme hotovou cibulovou směsí. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 150°C po dobu zhruba 40 minut. Dozlatova upečený cibulový koláč podáváme teplý nebo studený – nejlépe například s vychlazeným pivem či vínem.