Tipy a rady

Originální balení dárků

Originální balení dárků

Pakliže vám každoroční balení dárků nepřináší zrovna potěšení a nejraději vše házíte do dárkových tašek, vyzkoušejte následující postupy, které zvládne opravdu každý a pod stromečkem rozzáří oči nejen těm nejmenším.

Vánoční sobík

Budeme potřebovat:

  • hnědé papírové sáčky
  • hnědý plyšový drátek (k dostání v papírnictví)
  • červená plsť 
  • nalepovací oči (popřípadě postačí fix)
  • lepidlo
  • sešívačka

Na přední stranu sáčku nalepíme či fixem nakreslíme oči. Z plsti vystřihneme kolečko a nalepíme jako nos, fixem také namalujeme ústa. Do sáčku vložíme libovolný dárek a k hornímu okraji podélně přiložíme dva plyšové dráty. Poté i s drátky několikrát přehneme a scvakneme sešívačkou. Drátky nám tak budou vykukovat pouze nahoře po stranách, upravíme je tak, aby trčely jako parohy. Obdobným způsobem můžete vytvořit i další zvířátka nebo například sněhuláka. 

Blyštivý dárek

Nemáte po ruce izolepu či vám došel balicí papír? Sáhněte do kuchyně pro alobal a jednoduše do něj dárek zabalte, okraje přeložte a přimáčkněte k sobě, budou držet samy. Přidejte stuhu a během chvilky máte moderní a elegantní stříbrný dáreček. 

Recyklujeme

Nevíte, do čeho zabalit malé drobnosti? Neběhejte kupovat krabičky, jednoduše vezměte roličku od toaletního papíru, zploštěte ji, jedním koncem nejprve vložte dárek a poté na krajích stlačte půlkruhy proti sobě, abyste ruličku uzavřeli. Převažte stuhou. Roličku můžete také postříkat barevným sprejem či libovolně pomalovat.

A co s „měkkouši“?

Měkké dárky jsou, jak známo, na balení nejhorší. Na to máme pár rad. Buď sežeňte krabičku, například od bot, tubu od müsli apod., dárek vložte a pak jednoduše zabalte, popřípadě opět sáhněte po dárkových sáčcích, které vám práci velmi usnadní.

Vytvořit můžete také originální „bonbon“. Vezměte plastovou lahev a odřízněte dno i hrdlo. Do zbylé prostřední části vsuňte dárek a poté vše obalte dokola papírem. Ten na obou krajích jednoduše svažte stuhou. 



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB