Tipy a rady

Co s nepovedenými těstovinami?

Co s nepovedenými těstovinami?

Podařilo se vám udělat moc těstovin a teď nevíte, co s nimi? Vyhazovat do koše je nemusíte, dobytek od sousedů si na nich smlsnout taky nemusí… Poradíme vám totiž, jak je můžete využít k dalšímu vaření.

Příliš mnoho těstovin? Nevadí!

Nadměrné množství těstovin není odsouzeno k záhubě. Přečtěte si naše tipy:

  • Rychlým SOS receptem, který spolehlivě zužitkuje veškeré zbytky, jsou saláty – stačí přidat čerstvou či naloženou zeleninu, najemno nakrájenou šunku, sýr, oblíbený dresink a dobrota je na světě!
  • Jídlo, co dům dá, vytvoříte i z rozvařených těstovin. Přidejte k nim orestovanou cibulku, uzeninu, zeleninu či sýr, dobře promíchejte, zalijte rozšlehaným vejcem ochuceným bylinkami a kořením dle chuti a na pánvi vytvořte vynikající zapečené těstoviny.
  • Těstoviny je také možné doplnit zbylými vařenými bramborami a spolu s vejci, sýrem a šunkou vytvořit rychlou omeletu na vysoké pánvi.
  • Recept chudých, který ovšem nabízí spoustu vynikajících chutí, jsou nudle s bramborem. Zbylé těstoviny promícháme na sádle a osmažené cibulce s pokrájenými vařenými bramborami, dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Luxusnější verze docílíme, pokud k základu přikrájíme slaninu nebo jinou uzeninu.
  • Především malí strávníci uvítají sladkou variantu těstovin s pořádnou čepicí máku a moučkového cukru, zakápnutou přepuštěným máslem. Ani zapečené těstoviny s tvarohem a ovocem nikoho neurazí, hlavně když na jejich povrch navrstvíme vyšlehané bílky s cukrem a celé zapečeme.

Vyzkoušejte náš recept:

Těstovinový salát

350 g těstovin, 100 g pečeného kuřecího masa, 100 g černých oliv, 100 g sušených rajčat naložených v oleji, hrst rukoly, 1 stroužek česneku, 200 g zakysané smetany, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Olivy a rajčata nasekáme nahrubo, smícháme s uvařenými těstovinami, natrhanou rukolou a kuřecím masem nakrájeným najemno. Ze smetany, lisovaného česneku, olivového oleje, soli a pepře vytvoříme dresink, který dobře vmícháme do salátu. Necháme hodinu uležet v lednici a podáváme.



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.