Tipy a rady

Snowkiting pro příznivce adrenalinu na sněhu

Snowkiting pro příznivce adrenalinu na sněhu

Na sněhu se dá často zažít spousta adrenalinu, a to i když se věnujete „jen“ lyžování či snowboardingu. Nestačí vám to? Chcete-li větší dávku adrenalinu, zkuste snowkiting. Necháte se zlákat?

Co je snowkiting

Snowkiting je outdoorový adrenalinový sport, který sice nemá dlouhou tradici, ale i tak má mnohé příznivce – ve světě i u nás.
Pokud máte rádi lyžování či snowboarding, zkuste svůj oblíbený zimní sport vychutnat trochu jinak – s větší dávkou adrenalinu. Jak velkou? To už záleží na vás a také na tom, zda vám budou přát povětrnostní podmínky.
A kde se dá provozovat snowkiting? Kvalitní snowkiting revír je dostatečně velký prostor bez překážek, které by bránily větru či ohrožovaly aktéra. Důležitý je dostatek sněhu, vhodná nadmořská výška a dobrá dostupnost. Pak už se můžete nechat „táhnout“ větrem volnou zasněženou krajinou a užívat si pocitu nespoutanosti.
Vhodné větrné podmínky jsou i u nás. Pro provozování snowkitingu je nejlepší větrný rozsah cca od 4 do 7 m/s. Vyberte si z různých snowkiting revírů dostupných na různých místech České republiky.

Vybavení na snowkiting

Pro provozování snowkitingu budete potřebovat snowboard či lyže a kite, tj. speciální padák (nejčastěji drak komorové konstrukce) s jeho dalšími prvky. Právě tento „padák“ dá vašim radovánkám na sněhu nový směr. Možná se jen povozíte na mírnějších terénech, ale získáte-li více zkušeností, třeba si troufnete i na strmější terén, na kterém svou spanilou jízdu dolů budete prokládat skoky, při kterých budete mít pocit, jako byste létali.
Z dalšího vybavení na snowkiting to je ještě bederní či sedací trapéz a pro větší bezpečnost (zvlášť když to budete chtít pořádně rozjet) se vybavte chráničem páteře, případně i pánve a boků. Helma by měla být samozřejmostí pro všechny příznivce zimních sportů, nejen těch adrenalinových.



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB