Stručný popis výrobku:

Tento smetanový jogurt je kysaný mléčný výrobek s obsahem deseti procent tuku v bílé hmotě. Získává se kysáním upravené smetany jogurtovou kulturou – jedná se tedy o produkt, který obsahuje stanovené množství živých jogurtových kultur příznivě působících na lidský organismus. Při výrobě smetanových jogurtů nepoužíváme konzervační látky.

Svými senzorickými vlastnostmi – bílá hmota s lehce nažloutlým odstínem, jemnou krémovitou, přiměřeně hustou konzistencí a charakteristickou jogurtově nakyslou příchutí, patří mezi nejkvalitnější a nejlahodnější jogurty na trhu.

Složení výrobku:

smetana, jahodová složka 17 % (cukr, jahody 30 %, řepný koncentrát, jahodové aroma), jogurtové kultury.

Výživové údaje:

100 g % RHP/100 g
energetická hodnota 136 kcal/566 kJ
tuky celkem 8,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5,5 g
sacharidy 12 g
z toho cukry 9,2 g
bílkoviny 3,0 g
sůl 0,1 g

RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)

Alergeny:

mléko