Narozeniny

Vyberte si z 220 receptů

Červen 4., 2012
Moučníky nepečené

Jahodový dezert z mascarpone

Jahody omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Jahodový džem smícháme s citronovou šťávou a přelijeme přes jahody. Mezitím si mascarpone vyšleháme spolu s cukrem. Poté přidáme do tuha vyšlehanou smetanu a vmícháme i tvaroh. Malou část této směsi pak smícháme s kakaem (pro výsledný barevný efekt).  Nyní do sklenic vrstvíme a střídáme postupně jahody s džemem, bílý i kakaový krém. Dáme vychladit do ledničky asi na 20 minut. Na závěr vychlazené sklenice ozdobíme čerstvými jahodami, čokoládovými hoblinkami a podle možností i čerstvou meduňkou nebo sušenkami či trubičkami. Poznámka: Čerstvý smetanový sýr mascarpone si můžeme jednoduše a levně vyrobit i doma – recept na něj naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář
Duben 25., 2012
Moučníky pečené

Čokoládový koláč s ořechy v karamelu

Těsto: 150 g čokolády na vaření, 150 g másla, 300 g hladké mouky, 100 g cukru, 2 vejce Náplň: 50 g másla, 250 g cukru, 250 g lískových oříšků, 250 g vlašských ořechů
Číst dále »
0 komentářů
Září 9., 2011
Moučníky pečené

Roládová šarlota

Nejprve si připravíme těsto: Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj kůru. Šťávu vymačkáme. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme polohrubou mouku, citronovou šťávu i kůru a sníh z bílků. Vše zlehka promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Upečený korpus vyklopíme na utěrku posypanou moučkovým cukrem, pomažeme marmeládou a smotáme. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky asi 2 centimetry široké. Nyní si uděláme krém: Vyšleháme smetanu s cukrem, přidáme tvaroh a promícháme. Misku vyložíme potravinovou folií (aby nám šarlota šla snadno vyklopit) a plátky do ní vyskládáme. Čtyři až 6 plátků si necháme na dno šarloty. Připraveným krémem naplníme misku a šarlotu uzavřeme plátky rolády. Misku dáme vychladit do lednice, nejlépe přes noc. Druhý den hotovou a ztuhlou šarlotu opatrně vyklopíme z misky a ozdobíme dle fantazie – například jahodami.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 20., 0201
Moučníky pečené

Rebarborový koláč

250 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 120 g krupicového cukru (do těsta), 180 ml mléka, 125 g másla, 2 vejce, 5 řapíků rebarbory, 1/2 l vody, 250 g cukru (na rebarboru)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky