Stručný popis výrobku:

Krupička pšeničná jemná dehydrovaná

Příprava krupičné kaše:

25 g krupice, 250 ml mléka, 10 g cukru

Krupici a cukr smícháme a za stálého míchání vsypeme do mírně ohřátého mléka. Přivedeme k varu a vaříme, dokud kaše nezhoustne. Na talíři posypeme cukrem, skořicí nebo kakaem. Přelijeme rozehřátým máslem.

Složení výrobku:

pšeničná krupice jemná

Výživové údaje:

100 g % RHP/100 g
energetická hodnota 360 kcal/1525 kJ
tuky celkem 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
sacharidy 74,0 g
z toho cukry 3,0 g
vláknina 3,0 g
bílkoviny 11,0 g
sůl <0,01 g

RHP = referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8 400 kJ/2 000 kcal)

Alergeny:

Obiloviny – lepek (pšenice)