Brambory pečlivě omyjeme (nejlépe kartáčkem) a i se slupkou je dáme (každý zvlášť) na čtverec alobalu. Potřeme rozpuštěným máslem (stačí 1 lžíce na 1 brambor), zabalíme do balíčků, dáme na pekáček a vložíme do trouby předehřáté na 200 °Celsia. V troubě je necháme upéct doměkka (bude to trvat asi 1 hodinu). Mezitím si na zbylém másle na pánvičce osmahneme nasekanou jarní cibulku. Přihodíme na kostičky pokrájenou slaninu a také ji osmahneme. Sýr akawi rozdrobíme a smícháme s nadrobno pokrájenou červenou paprikou a zakysanou smetanou. Přimícháme i cibulku se slaninou a ochutíme rozetřeným česnekem, popř. mletým pepřem a solí (akawi je slaný sýr a pokud jsme použili kořeněný akawi, nepotřebujeme ani pepř). Hotové brambory vyndáme z trouby, rozbalíme z alobalu a rozřízneme je do kříže, nebo jim ukrojíme vršek. Na brambory navrstvíme připravenou směs a přesypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme na posledních 15 minut do trouby. Hotové brambory v kabátku podáváme jako samostatný pokrm (s podmáslím, kefírem apod.) nebo jako přílohu k masu či rybě.