Zdravé potraviny

Vyberte si z 36 článků

Co je to skyr?

Skyr je fermentovaný mléčný výrobek pocházející z Islandu, kde tvoří jednu ze základních potravin Islanďanů. Je podobný některým druhům řeckých jogurtů, ale je hustější a má o hodně vyšší obsah bílkovin (více než 10 procent). Podobně jako jogurt také chutná.
Číst dále »
0 komentářů

Vlašské ořechy působí blahodárně na mozek

Jejich energetická hodnota je dost vysoká – již 7 ořechů obsahuje přibližně 185 Kalorií, což spálíme asi čtyřiceti minutami chůze. Přesto vlašské ořechy v sobě mají více kladů než záporů. Snižují riziko cukrovky a rakoviny, zlepšují soustředění, zbystřují a zrychlují paměť, blahodárně působí na snížení našeho cholesterolu či krevního tlaku.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 23., 2019
Zdravé potraviny

Chia semínka jsou skvělá pro diabetiky

Chia semínkách znali již staří Aztékové. My navíc dnes víme, že chia semínka umí snížit hladinu cukru v krvi a obsahují veliké množství omega 3 mastných kyselin.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké známe druhy cukru?

Bez cukru se neobejdeme, ale vyznáme se v jeho druzích? Existuje například několik typů hnědého cukru, ale pouze nejkvalitnější hnědý cukr obsahuje zdravou melasu stejně jako cukr třtinový. S dalšími druhy cukrů do sebe dostáváme jen prázdné kalorie.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme dietní (zdravou) zmrzlinu

Už podle názvu si musíte říkat, co je to za nesmysl? Zmrzlina přece nepatří ke zdravým a rozhodně ne dietním pochutinám. V následujícím návodu se ale dozvíte, jak si oblíbenou studenou dobrotu dopřát naprosto bez výčitek a s vědomím, že ji můžete sníst celou mísu. A to nejlepší na tom je, že si můžete připravit téměř jakoukoli oblíbenou příchuť, fantazii se meze nekladou.
Číst dále »
0 komentářů

Tvaroh je bílé zlato

Tvaroh získává s letní sezónou na oblibě hlavně díky ovocným knedlíkům a dezertům. Bez něj by to prostě nebylo to pravé léto. Kromě úžasných chuťových vlastností má ale také spoustu cenných látek pro naše tělo. Možná právě díky němu měly naše prababičky pleť krásně vyživenou a hladkou!
Číst dále »
0 komentářů

Červená čočka je skvělá pro děti

Červená čočka je příbuznou hnědé čočky, která u nás již dávno zdomácněla. Červená čočka má po oloupání slupky červenou (přesněji oranžovou) barvu a právě díky chybějící slupce má lepší stravitelnost a snižuje nadýmání.
Číst dále »
0 komentářů

Sýr feta a další řecké sýry

Řekne-li se řecká kuchyně, mohou se vám vybavit různé pokrmy. Mezi její hlavní ingredience patří i sýr feta. Co je to za sýr a jaká jídla z něj můžeme připravit?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme „kotydž“) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky