Zdravé potraviny

Vyberte si z 35 článků

Děláme dietní (zdravou) zmrzlinu

Už podle názvu si musíte říkat, co je to za nesmysl? Zmrzlina přece nepatří ke zdravým a rozhodně ne dietním pochutinám. V následujícím návodu se ale dozvíte, jak si oblíbenou studenou dobrotu dopřát naprosto bez výčitek a s vědomím, že ji můžete sníst celou mísu. A to nejlepší na tom je, že si můžete připravit téměř jakoukoli oblíbenou příchuť, fantazii se meze nekladou.
Číst dále »
0 komentářů

Tvaroh je bílé zlato

Tvaroh získává s letní sezónou na oblibě hlavně díky ovocným knedlíkům a dezertům. Bez něj by to prostě nebylo to pravé léto. Kromě úžasných chuťových vlastností má ale také spoustu cenných látek pro naše tělo. Možná právě díky němu měly naše prababičky pleť krásně vyživenou a hladkou!
Číst dále »
0 komentářů

Červená čočka je skvělá pro děti

Červená čočka je příbuznou hnědé čočky, která u nás již dávno zdomácněla. Červená čočka má po oloupání slupky červenou (přesněji oranžovou) barvu a právě díky chybějící slupce má lepší stravitelnost a snižuje nadýmání.
Číst dále »
0 komentářů

Sýr feta a další řecké sýry

Řekne-li se řecká kuchyně, mohou se vám vybavit různé pokrmy. Mezi její hlavní ingredience patří i sýr feta. Co je to za sýr a jaká jídla z něj můžeme připravit?
Číst dále »
0 komentářů

Znáte sýr cottage?

Cottage (vyslovujeme „kotydž“) je hrudkovitý tvarohový sýr s vůní a chutí tvarohu a se stopou syrovátky. Není ani uležený, ani barvený. Jeho název pochází z anglického výrazu pro domácí tvarohový sýr (cottage cheese), který se odpradávna vyráběl na farmách ze zkyslého neošetřeného mléka.
Číst dále »
0 komentářů

Cizrna pomáhá předcházet stárnutí

Cizrna se podobá velkému hrachu. Je k dostání celá nebo půlená, připravují se z ní nákypy, polévky a dušené pokrmy. Na Středním východě patří cizrna mezi základní potraviny, je však součástí i mnoha evropských a orientálních pokrmů. Navíc je velmi zdravá a proto bychom ji měli jíst co nejčastěji.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáváme luštěniny

Hrách, cizrna, čočka, fazole, ale i vigna nebo boby. Že vám to všechno přijde podobné? Není! Pojďte se s námi podívat na více či méně známé luštěniny.
Číst dále »
0 komentářů

Ovesné vločky pomáhají hubnout

Žaludek ocení, když může zpracovávat něco zdravého, tělu prospěšného, lehce stravitelného a přitom chutného. Řada takových pokrmů se dá připravit z vloček vyrobených z nejmladší obiloviny – ovsa. A málokdo ví, že ovesné vločky navíc pomáhají hubnout.
Číst dále »
0 komentářů

Quinoa pomáhá k lepšímu spánku

Quinoa (čteme kinoa) neboli merlík čilský je rostlina pocházející z jihoamerických And, jejíž semena se používají jako obilnina. Tato drobná kulatá zrnka quinoi se často na první pohled zaměňují s kuskusem nebo amarantem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky