Co nám prospívá

Vyberte si z 77 článků

Zdravá chvilička Petra Havlíčka

Ing. Petr Havlíček absolvoval Vysokou školu zemědělskou v Brně, obor technologie potravin. Tento známý specialista na zdravou výživu spolupracoval např. s běžkyní Kateřinou Neumannovou nebo desetibojaři Tomášem Dvořákem a Romanem Šebrlem. Nám zde dnes prozradí, jaké jsou mýty kolem zdravé výživy.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravé recepty od našich čtenářů

Zdravá strava má vliv na léčení alergií, kožních nebo očních nemocí, neurózy a mnohých dalších chorob. Nebojme se proto nahradit například do karbanátků maso uvařenou a pomletou sójou (sójovými boby) a k tomu naservírovat oblohu ze syrové zeleniny.
Číst dále »
0 komentářů

Není drůbež jako drůbež

Drůbeží maso je jemné a křehké, je zdrojem plnohodnotných bílkovin, minerálních látek a vitamínů. Navíc hrabavá drůbež má nižší energetickou hodnotu a je lehce stravitelná. Jeho kvalitu ale samozřejmě ovlivňuje krmení, druh a stáří opeřence.
Číst dále »
0 komentářů

Moruše brání růstu nádorů

Moruše byly velmi ceněny od dávných dob – již Karel I. Veliký nařídil, aby byly moruše pěstovány jako užitečné rostliny na císařské farmě. Z jejich mnoha léčivým účinků jmenujme například zastavení působení rakoviny, zabránění kornatění cév, odstranění únavy či podpoření odkašlávání.
Číst dále »
0 komentářů

Recepty z černého bezu

Z květů či plodů černého bezu se připravuje nespočet léčivých a navíc i chuťově lahodných receptů. Oblíbená jsou jeho žlutavá květenství, která se suší na léčivý čaj (výtečný při nachlazení!), připravují se z nich chutné a vonné šťávy a sirupy nebo se třeba obalená v těstíčku smaží.
Číst dále »
22 komentářů

Proč kupovat biopotraviny?

Odpovědí na tuto otázku je více. My se zaměříme na tři hlavní důvody, proč bychom měli kupovat biopotraviny…
Číst dále »
0 komentářů

Fámy a pravdy o jídle

V dnešní době slýcháme o jídle a potravinách spoustu fám a polopravd. Není nic nového, že se dnes a denně mění názory vědců na určité potraviny a stravovací návyky. Abyste v tom měli alespoň trochu více jasno, pojďte se spolu s námi podívat na některé nepravdy týkající se jídla.
Číst dále »
0 komentářů

Výživová pyramida říká, co jíst

Asi víte, co znamená, když se řekne výživová pyramida. Víte ale, co obsahují její jednotlivá patra? Pokud ano, tak budete i vědět, jak má tedy správně vypadat skladba naší stravy – co bychom měli jíst nejvíce a jaké potraviny naopak co nejméně.
Číst dále »
0 komentářů

Maso bychom měli jíst všichni

Zapřísáhlí vegetariáni samozřejmě souhlasit nebudou, ale odborníci na výživu se shodují v tom, že maso jako takové bychom ze svého jídelníčku vynechávat neměli. Spolu s ostatními živočišnými potravinami totiž tvoří nejhodnotnější součást lidské výživy.
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání článků

Rubriky