Co nám prospívá

Vyberte si z 65 článků

Zelený ječmen a chlorela vyléčí ekzémy

Sladkovodní řasa chlorela a šťáva z mladého ječmene jsou produkty, o jejichž síle se přesvědčila terapeutka Lenka Lavičková sama na sobě. Přečtěte si spolu s námi, oč se tu vlastně jedná a proč jsou zelený ječmen s chlorelou tak zdravé.
Číst dále »
0 komentářů

Kakao je dobré na srdce

Kakaové boby obsahují značné množství antioxidantů flavonoidů, které mají vliv na ochablé lidské cévy. V kakau se jich skrývá dokonce víc než v červeném víně a mohou tedy hrát významnou roli v prevenci onemocnění srdce.
Číst dále »
0 komentářů

Pepř podporuje trávení

Pepř, původem indické koření, ve svých základních barevných formách představuje pro lidský organismus velká pozitiva – kromě zlepšení trávení působí například jako afrodisiakum či povzbuzuje srdeční činnost.
Číst dále »
0 komentářů

Těstoviny jsou zdravé!

Těstovin existuje přes 300 druhů, všemožných tvarů, velikostí a barev. Kromě prověřených receptů, při jejichž pouhém vyslovení se sbíhají strávníkům po celém světě sliny – například špagety s boloňskou omáčkou či zapečené lasagne – se ale nemusíte bát zapojit do jejich přípravy také svoji fantazii.
Číst dále »
0 komentářů

Jablečný ocet

Používáte doma jablečný ocet? Pokud ne, tak byste měli začít. Jablečný ocet je totiž vynikající pomocník pro naše trávení, pokožku, hladinu cholesterolu, hladinu cukru, ale i dobrý spánek. Kromě toho pomáhá také při hubnutí.
Číst dále »
0 komentářů

Kysané zelí posiluje naši imunitu

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
1 komentář

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
0 komentářů

Jak jíst střídmě z bohatého stolu

Ve virtuálním světě i mezi lidmi koluje řada mýtů a polopravd o potravinách. Spolu s prof. Ing. Janou Dostálovou, CSc. jsme se jim podívali na zoubek. Jaký je skutečný klíč ke zdravé životosprávě?
Číst dále »
0 komentářů

Poťme se při saunování!

Prohřeje tělo, zklidní mysl a posílí imunitu. Saunování se stává hitem napříč všem ročním obdobím. Poradíme vám, který potní rituál si máte vybrat i jak z tohoto odpočinku získat maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky