Co nám prospívá

Vyberte si z 62 článků

Kysané zelí posiluje naši imunitu

Už za dob starých mořeplavců nesmělo kysané zelí chybět na žádné mnohaměsíční plavbě. Nakrouhané naložené listy bílého zelí dodávaly námořníkům sílu při těžké práci a chránily posádku před obávanými kurdějemi. Také dnes může kysané zelí prokázat našemu tělu nejednu službu.
Číst dále »
0 komentářů

Pijeme zákys, podmáslí, kefír, kyšku, acidofilní či jogurtové mléko?

Procházíme-li kolem regálu se zakysanými mléčnými výrobky, zůstává nám z toho rozum stát. Proč se každý z nich jmenuje jinak? Přečtěte si náš článek a budete hned moudřejší.
Číst dále »
0 komentářů

Jak jíst střídmě z bohatého stolu

Ve virtuálním světě i mezi lidmi koluje řada mýtů a polopravd o potravinách. Spolu s prof. Ing. Janou Dostálovou, CSc. jsme se jim podívali na zoubek. Jaký je skutečný klíč ke zdravé životosprávě?
Číst dále »
0 komentářů

Poťme se při saunování!

Prohřeje tělo, zklidní mysl a posílí imunitu. Saunování se stává hitem napříč všem ročním obdobím. Poradíme vám, který potní rituál si máte vybrat i jak z tohoto odpočinku získat maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Jak odlehčit tělu v novém roce?

Bohatá vánoční a sváteční tabule je pro většinu z nás důvodem, proč se v prvních lednových dnech vyhýbat váze obloukem. Nejde však jen o kila navíc, ale i o to, že náš organizmus dostal během těch svátečních dnů hodně zabrat a teď volá po nápravě.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 1., 2019
Co nám prospívá

Dáváte si novoroční předsevzetí?

Od pondělí nečaruji! I takové může být novoroční předsevzetí, tedy pokud budete známou televizní postavičkou. Ačkoliv se většina smrtelníků tváří, že se jich troufalé plány pro rok 2018 netýkají, ve skrytu duše by se jistě pár nápadů našlo!
Číst dále »
0 komentářů

Ach, ta novoroční kocovina…

Silvestrovské oslavy mnozí pojímají bujaře a vstoupí do nového roku často i velmi veselí. Ovšem ty následky – bolest hlavy, nevolnost, slabost, sucho v ústech…Co s tím? Podívejme se na nějaké rady, jak se zbavit kocoviny
Číst dále »
0 komentářů

Jedlé kaštany

Již v minulosti byly kaštany využívány jako krmivo pro zvířata a potrava pro lidi, než se rozšířilo pěstování brambor. Málokdo ale ví, že jedlé kaštany jsou velmi zdravé – kromě jiného neobsahují fruktózu ani glukózu (tím pádem je mohou konzumovat i diabetici) a jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.
Číst dále »
0 komentářů

Jmelí je léčivá droga

K tradičním vánočním zvykům, které přežívají dodnes, patří snítka jmelí, s níž do domu vchází láska a štěstí. Věděli jste ale, že se jmelí používá i k léčbě různých neduhů? Zejména působí na snížení krevního tlaku, pomáhá od bolesti hlavy či revmatikům. Pozor si však musíme dát na jeho množství.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky