Co nám prospívá

Vyberte si z 65 článků

Čokoláda je zdravá!

Čokoláda není zbytečná mlsnota. Již v 19. století jeden slavný přírodovědec tvrdil: „Nikde jinde příroda nevtěsnala takové množství živin na tak malý prostor, jako to udělala v případě kakaových bobů.“ Současné výzkumy to jen potvrzují.
Číst dále »
0 komentářů

Kakao je dobré na srdce

Kakaové boby obsahují značné množství antioxidantů flavonoidů, které mají vliv na ochablé lidské cévy. V kakau se jich skrývá dokonce víc než v červeném víně a mohou tedy hrát významnou roli v prevenci onemocnění srdce.
Číst dále »
0 komentářů

Co Čech, to houbař

„Pojď, hříbečku, do košíčku, pojď, hřibe, do koše…“, také si tuhle odrhovačku broukáte, když procházíte voňavým lesem a bystrýma očima lovíte úskočné klouzky, skryté poddubáky a zrzavé ryzce do večerní smaženice?
Číst dále »
0 komentářů

Léčivé jahodové recepty

Jahody vždy představovaly vždy nejenom laskominu, která se rozplývá na jazyku, ale i ovoce s léčivými účinky. Kromě plodů, které jsou přímo zázračné například na dnu, jsou léčivé i listy jahodníků, jež se používají na nemoci ledvin a močových cest.
Číst dále »
0 komentářů

Nehubněte jen do plavek!

Léto je ročním obdobím, na které se těší snad většina smrtelníků. Přesto na něm najdeme jednu zásadní kaňku. A totiž nutnost odhodit svršky a podívat se pravdě, nebo spíše špíčkům, do očí. Odhlédneme-li od estetického hlediska, plavková sezóna může mít pozitivní dopad na celkové zdraví organismu. Je třeba zamyslet se nad tím, jaké potraviny a hlavně v jakém složení a množství si nakládáme na talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Mějte dostatek vápníku

Náš organismus potřebuje pro své správné fungování mimo jiné i minerály. Vápník patří mezi ty nejdůležitější. Přijímáte ho v dostatečném množství?
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Už jste zahájili jarní očistu?

S jarem přichází touha po lepší figuře, tělesné i duševní kondici. Pokud jste ještě neodstartovali svou letošní očistu, nabízíme návod, jak se krok za krokem dostat zpátky na koně.
Číst dále »
1 komentář

Vegetarián, vegan, vitarián, nebo příznivec paleo?

V dnešním světě je tak trochu moderní žít zdravým životním stylem. Někdo je vegetarián, vegan či vitarián. Ale víme přesně, co tyto slova znamenají a jakými pravidly se lidé žijící tyto životní styly řídí? Pojďme si to osvětlit.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky