Co nám prospívá

Vyberte si z 64 článků

Mějte dostatek vápníku

Náš organismus potřebuje pro své správné fungování mimo jiné i minerály. Vápník patří mezi ty nejdůležitější. Přijímáte ho v dostatečném množství?
Číst dále »
0 komentářů

Čedar je jednička mezi sýry

Jeho originální název je Cheddar a pochází z jihozápadní Anglie, kde se vyrábí přibližně od roku 1170. Z původního kozího a ovčího mléka se postupem doby přešlo na výrobu z kravského mléka. Zajímavostí je, že tento sýr má prý svou originální chuť jen tehdy, je-li vyráběn z mléka pouze dvou plemen krav.
Číst dále »
0 komentářů

Už jste zahájili jarní očistu?

S jarem přichází touha po lepší figuře, tělesné i duševní kondici. Pokud jste ještě neodstartovali svou letošní očistu, nabízíme návod, jak se krok za krokem dostat zpátky na koně.
Číst dále »
1 komentář

Vegetarián, vegan, vitarián, nebo příznivec paleo?

V dnešním světě je tak trochu moderní žít zdravým životním stylem. Někdo je vegetarián, vegan či vitarián. Ale víme přesně, co tyto slova znamenají a jakými pravidly se lidé žijící tyto životní styly řídí? Pojďme si to osvětlit.
Číst dále »
0 komentářů

Vegetariánství je také alternativa

Vegetariánství není v historii lidstva nic nového. Antropologové zjistili, že maso například nejedli gladiátoři a proto je také v dobových pramenech označovali za jedlíky zrní. Pokud i vy z různých příčin odmítáte maso, můžete jej dnes nahradit mnoha různými výrobky (robi masem, tofu, seitanem či šmakounem) a přitom si pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů

Quinoa pomáhá k lepšímu spánku

Quinoa (čteme kinoa) neboli merlík čilský je rostlina pocházející z jihoamerických And, jejíž semena se používají jako obilnina. Tato drobná kulatá zrnka quinoi se často na první pohled zaměňují s kuskusem nebo amarantem.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní očista aneb Probuďme své tělo

Naše tělo opět přes zimu lenošilo a „spalo“. Probuďme ho proto po zimním spánku a svlečme starou kůži! Nyní – s nadcházejícím jarem – je navíc ideální doba připravit se na další sezónu.
Číst dále »
0 komentářů

Jaro je doba zázraků

S prvními teplejšími slunečními paprsky vám přinášíme vyprávění léčitelky, bylinkářky a kartářky Ivany Reginy Kupcové-Sádlové o bylinkách, stromech či kamenech. O tom, že bychom se na jaře měli zastavit, očistit své tělo a načerpat energii z věcí kolem nás.
Číst dále »
0 komentářů

Zelený ječmen a chlorela vyléčí ekzémy

Sladkovodní řasa chlorela a šťáva z mladého ječmene jsou produkty, o jejichž síle se přesvědčila terapeutka Lenka Lavičková sama na sobě. Přečtěte si spolu s námi, oč se tu vlastně jedná a proč jsou zelený ječmen s chlorelou tak zdravé.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky