Tipy a rady

Vyberte si z 1049 článků

Pampeliška je výborná pro tělo, pleť i zahradu

Pampeliška je známá a uznávaná léčivka, což napovídá i její botanický název – smetánka lékařská. Pampeliška je úžasná nejen při použití do salátu, do medu, čaje či pampeliškového vína, ale své uplatnění najde i v péči o naši pleť nebo jako přírodní zahradní hnojivo.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí mazlíčci a jaro

Jaro je úžasné období, kdy všechno o překot bují, roste, kvete, jako kdyby příroda chtěla dohnat to, že v zimě odpočívala. A také se rodí ptáčata, koloušci, liščata, zajíčci, králíčci. V tůních se začínají líhnout ryby, žáby. A co naši domácí chlupatí kamarádi?
Číst dále »
0 komentářů

Čím nakrmit naše čtyřnohé miláčky?

Ty tam jsou doby, kdy se pejskům a kočičkám do misek dávalo to, co zbylo od oběda. Naštěstí. Strava od nejútlejšího věku zvířat (stejně jako u lidí) podmiňuje jejich dobrý zdravotní stav v době dospělosti. Proto se zamyslete nad tím, co svému zvířecímu mazlíčkovi dáváte dobrého.
Číst dále »
0 komentářů

Vaječné hody aneb Co s vejci po Velikonocích?

Také si marně lámete hlavu s tím, jak naložit po velikonoční koledě se záplavou vajíček? Nabízíme spoustu tipů, jak si pochutnat. A nezůstane pouze u klasické české chuti.
Číst dále »
0 komentářů

Apríl v kuchyni

Jistě každý z nás alespoň jednou zažil nějaký ten aprílový žertík. Pokud rovnou nebyl jeho původcem. Vždyť přece dobré srandy není nikdy dost, a nejde-li o hloupou, ponižující či nebezpečnou zábavu, jsme pro všemi deseti!
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční menu pro kuchařské začátečníky

Pokud kulinářské umění není vaše parketa, pojďte spolu s námi objevit jednoduché velikonoční recepty. Drobné chybičky se v něm ztratí. A vy si i tak si zaručeně pochutnáte.
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Tipy a rady, Tradice,

Dodržujme velikonoční svátky a zvyky!

Velikonoční svátky slavíme vždy první neděli a pondělí po prvním jarním úplňku, takže nás čekají právě nadcházející víkend. Vychutnejme si po vzoru našich předků také všechny zvyky, které je doprovázejí!
Číst dále »
0 komentářů

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »
0 komentářů
25 března., 2024
Tipy a rady, Zahrada,

Krásný trávník kdekoliv a kdykoliv

Chtěli byste mít krásný trávník? Při výběru travní směsi je klíčové zaměřit se na specifické potřeby dané plochy. V naší řadě Fortel nabízíme proto tři travní směsi – SPORT, UNIVERZÁL a DOSEV. Pojďme se podívat, v čem se liší…
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky