Tipy a rady

Vyberte si z 804 článků

Děláme lívance a lívanečky

Co je to? Oblíbená sladká pochoutka, která potěší během celého dne… No přece lívance na sto způsobů! Preferujete je jako horkou voňavou snídani, rychlý odpolední dezert nebo občasný pamlsek k večernímu hrnku mléka?
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 19., 2019
Tipy a rady, Tradice,

20. července = Mezinárodní den lízátek

Na 20. července připadá Mezinárodní den lízátek. Máte doma někoho, kdo má lízátka v oblibě (a nemusí to být jen dítě)? Vzpomeňte si na něj, až bude míjet v obchodu regál s cukrovinkami…
Číst dále »
0 komentářů

Depilace pomocí domácí cukrové pasty

Zná to každá žena, holení nežádoucího ochlupení je nekonečným procesem. Co zkusit cukrovou pastu?
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sladkosti jako od cukráře

Máte rádi kremrole, laskonky, medové trubičky nebo třeba kokosky a vaše cukrárna má právě zavřeno či vyprodáno? To přece není žádný problém! Přinášíme vám recepty, podle kterých si tyto sladkosti vytvoříte jednoduše doma a radost z nich tak budete mít nejméně dvojnásobnou.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme palačinky a omelety

Prapůvod palačinek bychom našli ve Francii, konkrétně v Bretani, kde se dělaly původně z pohankové mouky. Na jejich přípravu existují snad stovky receptur, ale někteří lidé vám budou tvrdit, že nejlepší jsou právě ty nejjednodušší…
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 15., 2019
Tipy a rady, Tradice,

15. 7. = Den gumových medvídků

Máte rádi gumové medvídky? Pokud ano, tak si jich můžete 15. července dopřát víc než obvykle a oslavit tak Mezinárodní den gumových medvídků.
Číst dále »
0 komentářů

Jak správně grilovat?

K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
2 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky