Jídlo a vaření

Vyberte si z 231 článků

Grilujeme bez masa

Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na vaření v létě!

Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.
Číst dále »
0 komentářů

Osvěžující letní koktejly

Letní dny přímo nabádají ke skvělému ledovému osvěžení. Klasická voda s citronem už vás nudí? Připravte si společně s námi drinky, které vás příjemně ochladí a na nichž si pochutnáte. Vybrat si můžete nealkoholické limonády nebo naopak originální alkoholické koktejly, které jsou skvělé pro dlouhé letní večery s přáteli.
Číst dále »
0 komentářů

Levandulové recepty

Marná sláva, mezi bylinkami je levandule královnou. Ta její něžná barva všech odstínů fialové! A ta vůně! Sympatické na ní navíc je, že prý nevoní komárům a molům. K tomu má léčivé a terapeutické účinky. Nemusíme za ní až do Provence, kde jsou vyhlášená levandulová pole, vypěstovat ji můžeme velmi snadno i u nás.
Číst dále »
0 komentářů

Sušíme a nakládáme rajčata

Sušená a poté naložená rajčata jsou opravdovým gurmánským zážitkem, který však nemusíme zažívat jen při návštěvě Itálie. Přečtěte si náš návod a uvidíte, jak je to se sušením a nakládáním rajčat snadné.
Číst dále »
0 komentářů

Grilované specialitky a něco na zapití

Patříte k těm, kteří rádi posedí na zahrádce nebo na terase s přáteli, v ruce vychlazený drink a všude kolem vás se line vůně ze šťavnatého masa, křupavé zeleniny, čerstvých ryb a famózních sýrů? Tak rozpalte grily a blýskněte se unikátními recepty a specialitami, díky kterým se stanete králi grilovací sezóny.
Číst dále »
0 komentářů

Tip na grilování kuřete

Víte jak na to, aby kuřátko z vašeho grilu bylo poměrně rychle hotové, šťavnaté a nevysušené? 
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaný hermelín třikrát jinak

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Grilování bez chybiček

Kdo by se potil u sporáku, když se dá jídlo pohodlně připravovat na čerstvém vzduchu! Podlehnout kouzlu grilování je snadné. Tentokrát se ovšem podíváme na nejčastější nešvary, kterých se při grilování dopouštíme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky