Jídlo a vaření

Vyberte si z 160 článků

Děláme lívance a lívanečky

Co je to? Oblíbená sladká pochoutka, která potěší během celého dne… No přece lívance na sto způsobů! Preferujete je jako horkou voňavou snídani, rychlý odpolední dezert nebo občasný pamlsek k večernímu hrnku mléka?
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sladkosti jako od cukráře

Máte rádi kremrole, laskonky, medové trubičky nebo třeba kokosky a vaše cukrárna má právě zavřeno či vyprodáno? To přece není žádný problém! Přinášíme vám recepty, podle kterých si tyto sladkosti vytvoříte jednoduše doma a radost z nich tak budete mít nejméně dvojnásobnou.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme palačinky a omelety

Prapůvod palačinek bychom našli ve Francii, konkrétně v Bretani, kde se dělaly původně z pohankové mouky. Na jejich přípravu existují snad stovky receptur, ale někteří lidé vám budou tvrdit, že nejlepší jsou právě ty nejjednodušší…
Číst dále »
0 komentářů

Jak správně grilovat?

K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
2 komentáře

Grilujeme bez masa

Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací omáčky a marinády

Grilované maso, uzeniny a zelenina by zdaleka neměly takový úspěch, kdybychom je nejprve na tu přeměnu ze syrových potravin na propečenou lahůdku řádně nepřipravili. Pomůže nám k tomu nejrůznější koření či zelené bylinky, ze kterých si uděláme svou vlastní bylinkovou marinádu.
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaný hermelín třikrát jinak

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky