Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Kupujeme kvasnice

Kvasnice neboli droždí se používá ke kynutí těsta při výrobě pečiva. Dále se z něj připravuje drožďová pomazánka nebo drožďová polévka. Oproti pivovarským kvasnicím, jež jsou vedlejším produktem při výrobě piva, se u nás k výrobě pekařského droždí používá řepná melasa.
Číst dále »
0 komentářů

Jak na palačinky

Přáli byste si umět vykouzlit luxusní snídani nebo dezert za pár minut? Pak určitě zvolte palačinky. Stačí pár triků, díky kterým už se nebudete nikdy rozčilovat nad nepodařeným výsledkem.
Číst dále »
0 komentářů

Kolik je hrstka, špetka či snítka?

Někdo vařit umí, jiný se to teprve učí. Proboha, co to je špetka cukru, snítka rozmarýnu? Od toho jsme tu my, abychom vás, kteří teprve vařit začínáte, provedli kulinářskými nástrahami. Nakonec zjistíte, že to není žádná věda.
Číst dále »
0 komentářů

Je libo houby?

Také patříte mezi vášnivé sběrače a milovníky hub, ale už dávno jste se přejedli smaženice a řízků? Hledáte nové a zajímavé recepty nebo preferujete klasiku? Pak čtěte dále a vrhněte se na přípravu neotřelých gastronomických pochoutek.
Číst dále »
0 komentářů

Mýty o houbách

O houbách toho bylo řečeno a napsáno spoustu. Knihám můžeme věřit, píší je odborníci a jsou doplněny skvělými, věrnými fotografiemi výtečných, méně dobrých a nebezpečných druhů. Poučovat se na internetu je přínosné, pokud jde o informace členů mykologických spolků nebo poraden. S laickými radami už to nemusí být tak spolehlivé. A pozor bychom si měli dávat na nejrůznější mýty, které mohou být užitečné, pokud jsou pravdivé, ale jiné nesvědčí ani nám, ani houbám.
Číst dále »
0 komentářů

Co s houbami?

Houbařská sezona nabírá na obrátkách, domů je nenosí jen ti největší houbaři, ale téměř každý, kdo projde nějakým porostem. První den z nich uděláme smaženici, druhý pak houbovku, třetí den houbové řízky. Potom ale přichází na řadu konzervování a sušení…
Číst dále »
0 komentářů

Sladké houbové pochoutky

Dalo by se říci, že houbaři do kategorie sladkých pochoutek nemají co mluvit. Houby nasladko – co to může být za jídlo? Ale my vám s našimi recepty ukážeme, že tato kombinace může být naopak velmi zajímavá a chutná. No, posuďte sami!
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »
0 komentářů

Co vypěstujeme, to usušíme

Jednou z nejstarších metod uchování jedinečné chuti je sušení. Nezabere vám příliš času, financí ani místa. Možností je hned několik – od prostých přírodních podmínek, přes sušení v troubě až po moderní elektrické sušičky. Vyberte si s námi způsob sušení ušitý vám na míru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky