Jídlo a vaření

Vyberte si z 158 článků

Děláme nejlepší knedlíky

Populární knedlo-zelo-vepřo má své kořeny už v 19. století. Ale nikdo na světě nemá naše proslulé knedlíky s vejci a pochoutkou nad pochoutky je například náš ovocný knedlík. Češi rovněž drží většinu světových rekordů v pojídání knedlíků.
Číst dále »
0 komentářů

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »
1 komentář

Nepravdivé informace o složení potravin

Přečtěte si o některých posledních nejkřiklavějších případech klamání spotřebitelů týkajících se vlastností nabízených potravin – vaječné těstoviny bez vajec, mražené ryby s obsahem 60% ledu či káva s podílem náhražky 82%… Tomu všemu říká COOP: „Stop!“ a přináší novou značku COOP Dobré jistoty.
Číst dále »
0 komentářů

O starých kuchařských knihách

Staročeská kuchyně měla vždy dobrou pověst. Proslulá domácí kniha receptů, podle níž vařily naše praprababičky, byla spojována se jménem Magdaleny Dobromily Rettigové (31. 1. 1785 – 5. 8. 1845). Ale měli jsme i další výtečné autorky kuchařských receptů jako například Marii Janků-Sandtnerovou nebo Marii Rosickou.
Číst dále »
1 komentář

Když se řekne talián

V českých zemích se výroba taliánů těší již více než stoleté tradici. Základem této „neuzené uzeniny“ je telecí a vepřové maso, které se plní do kvalitních hovězích střívek, v nichž se poté velmi pomalu vaří.
Číst dále »
3 komentáře

Jak stáhnout vánočního kapra?

Někdo šupiny z kapra oškrábe nožem, někdo kůži stahuje jako z králíka. Pokud na jeho stažení jdete s nožem, hrozí vám riziko pořezání. My pro vás máme vylepšení – zkuste použít kulmu na vlasy a kapra „naondulovat“…
Číst dále »
0 komentářů

Pečeme sváteční dort

O Vánocích není nezbytně nutné servírovat jen cukroví, ale můžeme naši návštěvu překvapit například nějakými zajímavými moučníky či dorty. Přečtěte si naše tipy, jak udělat co nejlepší krém, nejdokonalejší polevu a jak moučník krásně ozdobit.
Číst dále »
0 komentářů

Upravujeme jehněčí maso

V jarním čase se venkovské chlívky vždy plnily mladými kusy dobytka. Konzumace mladého masa měla tělu strávníka symbolicky dodat novou sílu. Jehně nebo kůzle se pak porcovalo pro různou kuchyňskou úpravu.
Číst dále »
0 komentářů

Houbové a rybí předkrmy

V dnešní uspěchané době se na předkrmy spíše nedbá, což je ku škodě věci. Zkuste proto překvapit své blízké a připravte jim houbové a rybí předkrmy podle našich receptů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky