Jídlo a vaření

Vyberte si z 157 článků

Co ochutnat z finské kuchyně?

Už jste ochutnali finskou kuchyni? I když není tak proslulá jako některé jiné mezinárodní kuchyně, najdete v ní řadu pokrmů, které stojí za to vyzkoušet. A jaké chutě vám nabídnou finské pokrmy?
Číst dále »
0 komentářů

Už jste ochutnali sobí maso?

U nás si pochutnáváme na různých druzích masa, především na kuřecím, vepřovým, hovězím či zvěřině. Ovšem co takhle ochutnat sobí maso typické pro finskou kuchyni?
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s ukrajinským kvasem

Budete-li poznávat ukrajinskou kuchyni, neměli byste kromě tradičních pokrmů (boršč, šašliky, čebureky, varenyky, pirohy…) zapomenout ani na oblíbené ukrajinské nápoje. Tím nejrozšířenějším je kvas.
Číst dále »
0 komentářů

Co bychom měli vědět o ukrajinské kuchyni?

Rádi ochutnáváte mezinárodní kuchyně? Snad v každé najdete alespoň nějaké pokrmy, které vám zachutnají. Dnes si přiblížíme ukrajinskou kuchyni. Na co se můžete těšit?
Číst dále »
1 komentář

Jak Francouzi stolují

Francouzi mají svůj specifický způsob stolování, který se od toho našeho v mnohém liší. V čem konkrétně a dalo by se něco z něj přenést do našeho stylu stolování?
Číst dále »
0 komentářů

Poznejte chutě francouzských vín

Pochutnáte-li si rádi na dobrém a kvalitním víně, nejsou vám jistě francouzská vína cizí. Francie je proslulou vinařskou zemí.
Číst dále »
0 komentářů

Je libo žabí stehýnka?

Člověk nemusí být zrovna expertem přes mezinárodní kuchyně, aby věděl, že žabí stehýnka jsou známým francouzským pokrmem. Pojďme si ho více přiblížit.
Číst dále »
0 komentářů

Ani kolečko nazmar

Dobrá hospodyňka vykouzlí i z mála vynikající pochoutky. Jak naložit se zbytky uzenin, které ještě mohou na talíři udělat spoustu muziky?
Číst dále »
0 komentářů

Blíží se Pilsner Fest 2015

Plzeň jako město kultury připravuje pro obyvatele města, ale i jeho návštěvníky, mnohé akce a nesmí samozřejmě chybět ani oslava zrodu piva Pilsner Urquell. Jde o tradiční Pilsner Fest.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky