Jídlo a vaření

Vyberte si z 163 článků

Když paprika, pak jedině Dle gusta

Další významné ocenění pro privátní značky COOP přišlo ze strany spotřebitelské organizace dTest. Ta v dubnovém vydání stejnojmenného časopisu představila test sladkých paprik, z nichž si vítězných 77% odnesl právě výrobek z řady Dle Gusta.
Číst dále »
0 komentářů

Chleba je boží dar

Člověk může být sebevětší gurmán a dopřávat si světové lahůdky, ale budeme-li k sobě upřímní, není nad čerstvý a voňavý český chléb. Kdo byl nucen (byť i dobrovolně) trávit delší čas v zahraničí, jistě ví, o čem je řeč. Poradíme vám, čeho si u chleba všímat, abychom měli ten nejlepší.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme domácí pizzu

Kdo by ji neznal. Voňavá, křupavá a chuťovým buňkám lahodící pizza. Sice se v českých kuchyních nezrodila, ale můžeme říci, že tady velmi rychle zdomácněla. Určitě každý má proto svůj oblíbený domácí recept, který je pro něj ten nej! A jaký je ten váš?
Číst dále »
0 komentářů

Nebojme se potravin v prášku

Moderní vítr nám přivál do kuchyně nemálo hodnotných pomocníků a jedním z nich jsou i práškové potraviny. Pokud si však pod tímto pojmem představujete směs „éček“ a nezbedných chemických přísad, musíme vás vyvést z omylu – z prášku se v současné době vaří už i zdravé pokrmy.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme kuře

Pro svou snadnou kuchyňskou přípravu a přijatelnou cenu se z kuřat stala oblíbená součást českého jídelníčku. Spotřeba drůbežího masa u nás navíc stále stoupá. My vám poradíme, co bychom měli sledovat při nákupu kuřete v obchodě.
Číst dále »
0 komentářů

Je to džem, nebo marmeláda?

Také jste si mysleli, že džemy se od marmelád liší tím, že se vyrábí rozvařením celého ovoce a obsahují jeho kousky, zatímco řidší marmelády se dělají svařením ovocné šťávy a kousky ovoce v sobě tudíž nemají? Tak na tohle dělení můžete nyní zapomenout, protože od našeho vstupu do Evropské unie už je to všechno jinak.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte historii knedlíků?

Tak jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Nezřídka se proto vedou bitvy o prapůvod té či oné lahůdky. A u knedlíků tomu není jinak – existují jich na stovky variant. Na talíři tak můžeme objevit knedlíky kynuté, bramborové, houskové, karlovarské, krupicové, špekové, tvarohové, ovocné i plněné nejrůznější zeleninou.
Číst dále »
0 komentářů

Co ochutnat z finské kuchyně?

Už jste ochutnali finskou kuchyni? I když není tak proslulá jako některé jiné mezinárodní kuchyně, najdete v ní řadu pokrmů, které stojí za to vyzkoušet. A jaké chutě vám nabídnou finské pokrmy?
Číst dále »
0 komentářů

Už jste ochutnali sobí maso?

U nás si pochutnáváme na různých druzích masa, především na kuřecím, vepřovým, hovězím či zvěřině. Ovšem co takhle ochutnat sobí maso typické pro finskou kuchyni?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky