Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Umíte to s kořením?

Víte, jak byste měli koření nakupovat, mlít nebo drtit a hlavně pak správně doma skladovat, aby vám vydrželo voňavé co nejdéle?
Číst dále »
0 komentářů

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »
0 komentářů

Kouzlo (domácího) listového těsta

Listové těsto je snad jedno z nejznámějších a nejpoužívanějších těst vůbec. Je to skvělý pomocník každé hospodyňky. Můžeme jej použít jak na přípravu sladkých dezertů, tak i slaných pochutin.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáváme sýry

Sýry jsou výborné k snídani, k obědu i k večeři, v teplé i studené kuchyni, chutnají k mléku, pivu a samozřejmě k vínu. Víte ale, kdo udělat první sýr, jak vznikají v sýru díry, že kozí jsou nejzdravější a že 4 plátky sýra pokryjí naši potřebu vápníku na celý den?
Číst dále »
0 komentářů

Co když přesolíme?

Známe to všichni a stalo se to každému z nás. Občas ujede ruka i té nejlepší kuchařce. Než začnete panikařit a vařit nové jídlo, zkuste některý z našich triků.
Číst dále »
0 komentářů

Připravujeme silvestrovskou oslavu

Lednice plná sektu a slané zobání na Silvestra je samozřejmostí, ale chcete se opravdu blýsknout a překvapit něčím novým a netradičním? A jak si zorganizovat čas tak, abyste i přes plný pracovní proces vše do detailu doladili?
Číst dále »
0 komentářů

Kapr netradičně

Patříte mezi milovníky smaženého kapra a Vánoce si bez něj neumíte představit? Nemusíte se omezovat pouze na klasiku, letos se vrhněte na něco nového a vyzkoušejte i jiné kapří delikatesy, které pak možná zařadíte do jídelníčku i během celého roku.
Číst dále »
0 komentářů

Kapr na tisíc způsobů

Nejčastější rybou, s níž se v našich podmínkách setkáváme, je kapr obecný. A jelikož kapr jako tradiční český vánoční pokrm nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole, přinášíme vám zde recepty na jeho různé úpravy. Vyzkoušejte kapří polévku, kapra načerno, narůžovo, kapra na houbách, s jablky či na slanině.
Číst dále »
0 komentářů

Vinná klobása

Vinnou klobásu odborníci přirovnávají k extravagantní dámě s mnoha zvláštnostmi. Buď si ji zamilujete (to většinou opravdoví gurmáni), nebo se jí ani nedotknete. V tom případě ale nevíte, oč přicházíte.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky