Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Jídla slovenské kuchyně

Pokud byste chtěli ochutnat slovenské speciality, určitě si na to nevezmete letadlo, abyste nepřeletěli k Maďarům, Rakušanům, Čechům, Polákům, či Ukrajincům, kteří s touto zemí sousedí, ale nepůjdete ani pěšky. Zavrhnete také auto, motorku či kolo a vlak, i když je zde rozvětvená železniční síť. Vezmete si na exkurzi balón!
Číst dále »
0 komentářů

Polská kuchyně

Naši severní sousedé mají velmi rozmanitý jídelníček. Na zdejším území se v minulosti prolínaly různé národy – Poláci, Židé, Litevci, Bělorusové, Ukrajinci a Němci a zasahovaly sem významně vlivy ruské, italské a francouzské.
Číst dále »
0 komentářů

Chorvatské speciality

Chorvatská kuchyně je zvláštní a pestrá a obsahuje mnoho zajímavých a chutných pokrmů. Nabízí jídla ovlivněná gastronomií italskou a francouzskou, mnohdy ale i rakouskou a maďarskou. Zanechala zde své stopy také doba tureckého panství, takže tu jsou navíc domovem i pokrmy turecké kuchyně.
Číst dále »
3 komentáře

Co se jí v Bulharsku?

Letní sezóna je v plném proudu a našinec najednou zjišťuje, že má už dost mořských pláží ve Španělsku, Itálii, Francii… Najednou se mu zastesklo po Černém moři, které není přece jen tolik slané a jehož písečné pláže přitahují turisty více než ty kamenité například v Chorvatsku.
Číst dále »
0 komentářů

Ryby a houby v jihočeské kuchyni

Jižní Čechy oplývají bohatstvím ryb a hub, díky velkému množství rybníků, ale jsou tu i přehrady zvláště Lipno… a samozřejmě lesy. Své má také na svědomí poměrně teplé počasí s větším počtem meteorologických srážek. Kromě tradičních jídel, se na tomto území objevují i jídla nová, která přichází poslední dobou, díky turistickému ruchu od sousedů, ale s ohledem na dostatek kvalitních sladkovodních ryb, jsou zde i kuchařské návody na jejich netradiční využití.
Číst dále »
0 komentářů

Jihočeská kuchyně

Jihočeské kuchyně používá nejvíce dva atributy – sladkovodní ryby a houby. Ale nejen těmito pochutinami „živ je Jihočech“.
Číst dále »
0 komentářů

Roztančená kuchyně Jižní Ameriky

Jižní Amerika je obrovský kontinent, který na severu protíná rovník a na jihu už málem dohlédne k Antarktidě. Tak jako obyvatelstvo, tak i jihoamerická kuchyně je velmi rozmanitá, nicméně využívá mnoho stejných surovin: drůbež a ryby, brambory, kukuřici, rýži, fazole, krevety a dary moře, tropické ovoce, zeleninu.
Číst dále »
0 komentářů

Americká kuchyně z pohledu českého studenta

Asi žádná jiná kuchyně na světě není tak rozmanitá jako kuchyně americká. Tato rozmanitost je dána především tím, že Spojené státy jsou zemí přistěhovalců a každý národ, který se v Americe usadil, si alespoň částečně zachoval svoji kulturu a své pokrmy.
Číst dále »
1 komentář

Ryby z jihočeských rybníků

Za rybími specialitami není třeba vážit tisíce kilometrů, stačí se vypravit na jih naší krásné země a objevit kouzlo rybaření u jednoho z jihočeských rybníků…
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky