Tipy a rady

Vyrábíme sladké sněhuláčky a sobíky

Vyrábíme sladké sněhuláčky a sobíky

Máte doma malou pomocnici či pomocníka, kteří se neustále motají v kuchyni a hrozně rádi tvoří cukroví společně s vámi? Podpořte jejich kreativitu a nechte je vytvořit tyto nádherné sněhuláčky a sobíky, které zvládnou i ti nejmenší a při přípravě si zaručeně vyhrají.

Co budeme potřebovat?

  • různé druhy plněných sušenek (ideálně kulaté a oválné)
  • bílá a tmavá čokoláda či poleva
  • fondán či marcipán
  • lentilky či jiné cukrářské posypky na ozdobu
  • slané preclíky
  • špejle, tyčky od nanuků
  • stuha

Postup – sněhuláček:

  1. V mikrovlnné troubě či nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu či polevu. Pokud používáme čokoládu, je vhodné kápnout do ni trochu oleje, je potom tekutější a lépe se s ní pracuje.
  2. Špičku špejle či nanukové tyčky namočíme do čokolády a vpíchneme doprostřed sušenky, do náplně.
  3. Necháme pár minut v lednici zatuhnout.
  4. Celé sušenky potom namáčíme do čokolády a pokládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Oči a ústa sněhuláčka tvoříme buď pomocí cukrářského sáčku, do něhož vlijeme trochu tmavé čokolády a na konci ustřihneme malý kousek špičky, a nebo postačí namáčet špejli do čokolády a tvořit malé tečky.
  6. Nos vytvarujeme z kousku oranžového fondánu či marcipánu.

Postup – sobík:

  1. Na sobíka si připravíme preclíky, které podélně rozlomíme, každá půlka tvoří jedno paroží, to na konci namočíme do čokolády a připevníme k hlavě.
  2. Oči vymodelujeme z fondánu, popřípadě opět použijeme čokoládu, se kterou vytvoříme nejprve větší bílé puntíky, na něž poté navrstvíme menší tmavé.
  3. Místo nosu připevníme červenou lentilku.

Hotové výtvory dáme ztuhnout do lednice. Na špejli poté můžeme uvázat ze stuhy malou mašličku. Fantazii se meze nekladou a děti si tak mohou vytvořit nejrůznější druhy zvířátek či vánočních ozdob.



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.