Tipy a rady

Grilovaný hermelín třikrát jinak

Grilovaný hermelín třikrát jinak

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.

Na italský způsob

shutterstock_289237919

  • 1 hermelín
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžička provensálské koření
  • pár lístků bazalky nebo rozmarýnu
  • pár kousků sušených rajčat a piniových oříšků
  • alobal

Bazalku či rozmarýn nasekáme na jemno a smícháme v misce společně s olivovým olejem a provensálským kořením. Hermelín vyndáme z obalu a k ruce si připravíme dostatečně velký kus alobalu. Sýr ponoříme do oleje a koření a ze všech stran směsí potřeme. Položíme jej na alobal a navrch poklademe kousky sušených rajčat a piniovými oříšky. Pokapeme ještě trochou směsi oleje a koření, důkladně zabalíme, aby nemohl nikde vytékat, a vložíme na gril. Necháme přibližně 15 minut grilovat.

Něco ostřejšího

shutterstock_266990354

  • 1 hermelín
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžička chilli koření
  • 1 ks paprika
  • alobal

V misce smícháme olej společně s chilli kořením. Papriku pokrájíme na tenké proužky. Hermelín vyjmeme z obalu, opatrně nařízneme a potřeme směsí oleje a chilli. Vložíme na alobal a navrch navrstvíme proužky papriky, které rovněž pokapeme ještě trochou oleje. Důkladně zabalíme a vložíme přibližně na 15 minut na rozpálený gril.

Exotika

shutterstock_112345700

  • 1 hermelín
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 čerstvý fík
  • 1 lžíce medu
  • hrst vlašských ořechů nebo pistácií
  • sůl, pepř
  • alobal

Olej smícháme s trochou soli a pepře a ve vzniklé směsi obalíme hermelín. Fík pokrájíme na plátky, ořechy na menší kousky. Odtrhneme kus alobalu a hermelín na něj položíme. Plátky fíku zakryjeme celý povrch sýra a posypeme ořechy. Zabalíme, vložíme asi na 15 minut na gril. Jakmile je hermelín hotový, rozbalíme jej a pokapeme medem. Ihned podáváme.



Odpověď pro Anonym

Odpověď na komentář zrušíte zde.

NEWSLETTER COOP CLUB