Tipy a rady

Vyberte si z 807 článků

15. 8. = Mezinárodní den energetických nápojů

Tento mezinárodní den vznikl sice teprve před pár lety, od té doby se ale vždy 15. srpna můžeme setkat s různými akcemi, které propagují pozitivní účinky těchto povzbuzujících nápojů. Jak to však bývá, i energetický drink může být dobrý sluha, ale i zlý pán.
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít zbytky z kuchyně?

Skořápky, odřezky, kůra z ovoce či zeleniny, takové zbytky automaticky vyhazujete, ale napadlo vás, že se dají ještě skvěle využít? V následujícím článku se dočtete užitečné rady, jak pro tyto zdánlivě nepodstatné zbytky nalézt ve vaší kuchyni uplatnění.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 10., 2018

Co s nepovedenými přílohami?

Rozvařené brambory, rýže, nebo těstoviny… Někdy se kuchtík může snažit sebevíc a výsledek je k uzoufání. Jak minimalizovat ztráty a zachránit suroviny i čas, který jste do vaření vložili?
Číst dále »
0 komentářů

Naše spižírna je jako ze škatulky

Aby byl výsledný pokrm co nejlepší, je třeba jej připravit z kvalitních surovin. Ale jak zajistit čerstvost a zachovat typickou chuť potravin po co nejdelší dobu? Odpověď je jednoduchá: Musíte je umět správně skladovat.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 9., 2018

Nechcete mít doma pavouky?

Naše domovy mohou atakovat různí nevítaní hmyzí hosté z okolní přírody. A mnohdy je velmi těžké se jich zbavit. Pravděpodobně nejhrozivější a nejvíce nepříjemní jsou pro většinu z nás pavouci.
Číst dále »
0 komentářů

Osvěžující letní koktejly

Horké letní dny přímo nabádají ke skvělému ledovému osvěžení. Klasická voda s citronem už vás nudí? Připravte si společně s námi drinky, které vás příjemně ochladí a na nichž si pochutnáte. Vybrat si můžete nealkoholické limonády nebo naopak originální alkoholické koktejly, které jsou skvělé pro dlouhé letní večery s přáteli.
Číst dále »
0 komentářů

Jakou svačinu přibalit na cesty?

Chystáte na výlet? Nezapomeňte si s sebou přibalit svačinu. Co by to mělo být? Přinášíme vám pár tipů na skvělé svačinky na cestu.
Číst dále »
0 komentářů

Jak zacházet s nerezovým nádobím?

Chcete-li, aby vám nerezové nádobí dlouho sloužilo, měli byste se s ním naučit správně zacházet. Poradíme vám, jak máte v nerezovém nádobí připravovat klasické pokrmy, jak vařit zeleninu bez vody či maso a ryby bez tuku. Dozvíte se také, proč byste si měli dávat pozor na sůl a jak čistit nerez od skvrn.
Číst dále »
0 komentářů

Co se zbytky starého pečiva?

Pečivo patří mezi nejčastější potraviny, které nezkonzumované vyhazujeme. Přitom okoralý chleba ani gumový rohlík nemusí nutně skončit na smetišti. Pokud víme, že pečivo nestačíme spotřebovat, je vhodné ho včas zamrazit. Takto vydrží 4 až 6 měsíců a máte ho v případě potřeby vždy po ruce. Co však dělat, když už je na mrazničku pozdě?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky