Velikonoce

Vyberte si z 49 receptů

Čokoládové vejce se zmrzlinou

4 čokoládové vejce – s překvapením nebo bez něj (doporučujeme naše dvojbarevné kouzelné čokoládové vejce s překvapením Dolcezza), vanilková nebo kokosová zmrzlina, strouhaný kokos na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Pečené papriky s kozím sýrem

Troubu předehřejeme na 200˚ Celsia. Rýži uvaříme na skus a scedíme. Mezi tím papriky očistíme a zbavíme semínek, aby nám zůstala mistička pro naplnění. Cuketu očistíme a nakrájíme na menší kostičky, cibuli i česnek nakrájíme najemno, cherry rajčata napůlíme. Na větší pánvi zpěníme na olivovém oleji cibulku a česnek, jakmile zesklovatí, přidáme ostatní zeleninu. Podusíme společně přibližně 5 minut a přendáme do větší mísy. K zeleninové směsi přidáme uvařenou rýži, kmín, koriandr a dle chuti osolíme a opepříme. Podle chuti můžeme přidat i špetku chilli. Dobře promícháme a hotovou směsí plníme očištěné papriky. Navrch zasypeme kozím sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut, dokud papriky nezměknou. Horké zapečené papriky ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 13., 2019
Zeleninová jídla

Pečené ředkvičky

asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého tymiánu
Číst dále »
0 komentářů

Brokolicové placičky

1 brokolice, 7 lžic hladké mouky, 2 vejce, 150 g eidam, sůl, pepř, strouhanka na obalení, řepkový olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Plněná vejce

10 natvrdo uvařených vajíček, 1 bílý smetanový jogurt (doporučujeme náš bílý jogurt Ranko), 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce dijonské hořčice, sůl, hrubě mletý pepř a pažitka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 18., 2019
Zeleninová jídla

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
0 komentářů
Duben 18., 2019
Moučníky pečené

Velikonoční jidášky

Toto tradiční kynuté pečivo se peklo především na Zelený čtvrtek. Jedná se o sladké bochánky nepravidelného zakrouceného tvaru. Jidášky získaly svůj název po apoštolu Jidášovi, který zradil Ježíše Krista. Za svou zradu se poté oběsil a z tohoto důvodu se poté pečivo překládalo a kroutilo tak, aby symbolizovalo provaz.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 18., 2019
Velikonoční pokrmy

Italský velikonoční koláč pasqualina

Těsto: 450 g hladké mouky, mořská sůl, 45 ml panenského olivového oleje, 90 ml teplé vody, špetka sody nebo kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1,2 kg čerstvého špenátu, olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, 1 hrst ploché petrželky, 4 vejce, 300 g sýru ricotta, 120 g strouhaného parmazánu, 1 lžička majoránky, 1 vejce na pomazání
Číst dále »
0 komentářů

Kopřivová polévka

150 g listů z mladých kopřiv, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek zakysané smetana (do polévky) – doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko, 1 žloutek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku a zakysaná smetana (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky