Velikonoce

Vyberte si z 48 receptů

Květen 11., 2018
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a tymiánem

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvého tymiánu, 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Duben 16., 2018
Zeleninová jídla

Pečené ředkvičky

asi 14 větších ředkviček, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, pár snítek čerstvého tymiánu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 10., 2018
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 5., 2018
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů
Duben 5., 2018
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

10 rohlíků, 300 ml mléka, 2 vejce, 400 g libového uzeného masa, 2 až 4 hrsti čerstvých mladých kopřiv, sůl, pepř, sádlo (na vymazání pekáče) + 2 lžíce sádla (do nádivky), trochu strouhaného muškátového oříšku a 1 kypřicí prášek do pečiva
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové kraslice

K Velikonocům neodmyslitelně patří barevná vajíčka. Proč si tedy nevyrobit originální čokoládové vajíčko, které vyzdobíme jako kraslici? 
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou „dojít“. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky