Večeře

Vyberte si z 533 receptů

26 ledna., 2017
Přílohy

Karlovarské knedlíky

Rohlíky si nakrájíme na kostičky zhruba 1×1 cm. Zalijeme je dostatečným množstvím mléka (raději lijte méně, dolít mléko můžeme vždycky) a přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Vše promícháme rukama a ochutíme bylinkami, solí a pepřem. Chvíli počkáme až se rohlíky rozmáčí, ale pozor těsto by mělo být raději tužší, protože z něj potřebujeme vytvarovat koule o velikosti tenisového míčku. Knedlíky vaříme v páře zhruba 30 minut. Skvěle se hodí ke GULÁŠI, HOUBOVÉ OMÁČCE nebo ke svíčkové omáčce.
Číst dále »
0 komentářů
24 ledna., 2017
Bramborové pokrmy

Bramborové noky s omáčkou pesto

Noky: Neoloupané brambory dáme vařit. Uvařené zcedíme, oloupeme a ještě horké rozšťoucháme šťouchadlem. Přidáme hladkou mouku se solí a vypracujeme do hladké, mírně lepkavé směsi. Trochou hladké mouky poprášíme vál a z těsta vytvoříme několik šišek silných asi 3 cm. Ty pak pokrájíme na kousky dlouhé okolo 2 cm. Vzniklé noky můžeme ještě zmáčknout mezi prstem a vidličkou (získají tak tvar originálních italských gnocchi). Mezitím si dáme vařit vodu do velkého hrnce. Noky vhodíme do vařicí vody a vyndaváme je (např. cedníkem) ve chvíli, kdy vyplavou na hladinu. Pesto: Bazalkové pesto buď můžeme koupit již hotové ve skleničce nebo si jej vyrobíme z výše uvedených ingrediencí sami doma. Recept naleznete ZDE Na závěr naservírujeme horké noky talíř a přelijeme omáčkou pesto (stačí 1 lžíce na 1 porci). Posypeme strouhaným sýrem a podle chuti ještě ozdobíme lístkem čerstvé bazalky. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Toast s tuňákem

4 plátky toustového chleba, 1 menší červená cibule, 1 rajče, 1 lučina, 1 až 2 lžíce bílého jogurtu, 4 listy zeleného salátu, 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji (steak nebo kousky, ne drcený!)
Číst dále »
0 komentářů
5 ledna., 2017
Drůbež

Kuřecí stehna na olivách

4 kuřecí stehna, sůl, mletý pepř, 6 lžic olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 a 1/2 dl bílého vína, 1 a 1/2 dl kuřecího vývaru, 1 mrkev, 1/2 zelené cukety, 1 sklenička nebo konzerva oliv (černých či zelených), čerstvá petrželová nať na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
2 ledna., 2017
Mleté maso

Švédské masové kuličky s omáčkou

Masové kuličky: 1/2 kg směsi mletého vepřového a hovězího masa, 3 stroužky česneku, 1 středně velká cibule, 5 malých vařených brambor, sůl a pepř, trochu hladké mouky, olej na smažení Omáčka: 1 lžíce másla, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 300 ml smetany na vaření, 250 ml horkého hovězího vývaru, muškátový oříšek Příloha: bramborová kaše a nakládané brusinky nebo brusinkový džem
Číst dále »
0 komentářů
2 ledna., 2017

Palačinkové wrapy

Těsto na palačinkový wrap: Nejdříve si v 1/2 mléka rozkvrdláme mouku, vejce a sůl. Poté přidáme i druhou polovinu mléka a důkladně promícháme. Na pánev si dáme olej a pečeme klasické palačinky. Tuňákový wrap: Na upečenou palačinku vložíme ledový salát, rajče a tuňáka. Na tuňáka poskládáme nakolečka nakrájenou cibuli, osolíme a zakápneme citronem. Rolujeme do rolky (wrapu). A můžeme podávat. Kuřecí wrap: Kuřecí řízky si nakrájíme na nudličky, Posypeme je oblíbeným kořením, osolíme a osmažíme na pánvičce. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na nudličky. Vše vložíme rovnoměrně na palačinku a navrch dáme lžíci zakysané smetany. Opět srolujeme do wrapu. Wrap nasladko: Tvaroh smícháme s cukrem, rozinkami a rumem. Směsí pomažeme palačinky a srolujeme. Navrch jako ozdobu můžeme dát lžíci šlehačky, nebo oblíbené marmelády.
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát se zakysanou smetanou

650 g brambor, 2 červené cibule, 1/2 salátové okurky, 1 kelímek zakysané smetany Ranko, vinný ocet, cukr, sůl, mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 kvalitní párky, čerstvá zelená pažitka
Číst dále »
0 komentářů
15 prosince., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Bramborový dortík plněný zeleninou a tuňákem

4 brambory, 1 lžíce másla, 1 cibule, 5 stroužků česneku, sterilovaný hrášek s karotkou, chilli paprička, trochu mléka
Číst dále »
0 komentářů
14 prosince., 2016
Vepřové maso

Šunka v Coca-Cole

2 kg vepřové šunky bez kosti, 2 l Coca-Coly, 4 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky