Svatba

Vyberte si z 132 receptů

Červen 26., 2019
Moučníky nepečené

Smažená zmrzlina

6 kuliček (kopečků) oblíbené zmrzliny (např. vanilkové nebo banánové), 3 vejce, kokosová moučka, tekutá čokoláda a šlehačka na ozdobu (podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 24., 2019
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 21., 2019
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťáva z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led, sodovka (perlivá voda)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 20., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Svačinka s avokádovou pomazánkou a vejcem

Avokádová pomazánka: 1 zralé avokádo, 1 lučina, 1 lžíce zakysané smetany, 1 stroužek česneku, šťáva z 1/2 citronu, sůl, mletý pepř Dále: plátky tmavého chleba, vejce, trochu oleje na smažení, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 14., 2019
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů

Hovězí guláš s černým pivem

Maso nakrájíme na kostičky a prozatím dáme stranou. Na rozpuštěném sádle osmažíme nakrájenou cibulku (kromě jedné – tu si necháme čerstvou na hotový guláš). Pozor! Je to ta nejdůležitější věc na celém receptu, která pak dává chuť celému jídlu. Cibuli tedy smažíme opravdu dlouho – až půl hodiny. Když je cibulka krásně osmažená, poprášíme jí cukrem a přidáme maso. Zlehka ho osmažíme, aby se zatáhlo. Poprášíme sladkou a pálivou paprikou. Důkladně zamícháme a zalijeme pivem. Pokud se pivo vypaří rychleji než je hotové maso, podlijeme guláš trochou vody. Vaříme tak dlouho dokud se maso krásně nerozpadá. Dochutíme solí a pepřem, přidáme rajčatový protlak a dle potřeby zahustíme chlebem. Na závěr dozdobíme nakrájenou cibulkou. Náš tip: Podáváme například s karlovarským knedlíkem nebo s čerstvě upečeným chlebem
Číst dále »
0 komentářů
Červen 13., 2019
Vepřové maso

Pikantní vepřový guláš na pivě

2 lžíce sádla, 4 cibule, 400 g vepřové plece, 2 stroužky česneku, 1 lžíci sladké papriky, 1/2 litru piva, sůl, mletý pepř, 4 bobkové listy, cca 5 kuliček celého nového koření, 2 plátky chleba, 1 rajčatový protlak, chilli (čerstvé papričky nebo mleté chilli) a trochu majoránky
Číst dále »
0 komentářů
Červen 5., 2019
Ryby a mořské plody

Marinovaný a pečený losos

500 g lososa (nejlépe čerstvého – jen chlazeného), 1 dl olivového oleje, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 prolisované stroužky česneku, 50 g sezamových semínek, 1 lžíce medu, několik plátků citronu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Červen 4., 2019
Nápoje studené

Domácí ochucená voda z ovoce a bylinek

ovoce podle chuti a možností (např. citron, nektarinka, pomeranč, ananas, maliny, jahody, borůvky, rybíz, limetka, broskev, jablko, hruška, angrešt…), čerstvé bylinky (máta, meduňka, rozmarýn, levandule apod.), voda, led
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky