Svačina

Vyberte si z 394 receptů

22 února., 2016
Nápoje studené

Domácí mrkvový džus

Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Do většího hrnce nalijeme vodu a do ní dáme mrkvová kolečka, která vaříme asi 30 minut. Vychladlou mrkev rozmixujeme ručním mixérem na hladkou kaši, do níž přimícháme citronovou šťávu a třtinový cukr. Hotový džus naplníme do velké skleněné nádoby a necháme v lednici chladit. Mrkvový džus podáváme s ledovou tříští nebo s kostkami ledu a podle možností před podáváním ozdobíme čerstvou mátou.
Číst dále »
0 komentářů

Kokosová rýže se smaženou cibulkou

Rýži propláchneme a necháme okapat. Do hrnce si nalijeme kokosové mléko s vodou. Přivedeme k varu, osolíme a vhodíme rýži. Vaříme na mírném ohni, dokud není rýže měkká. (V případě potřeby přilijeme trochu vody, ale jen tolik, aby byla v závěru vypařená.) Mezitím si na olivového oleji osmahneme pokrájené jarní cibulky a po chvilce přidáme i plátky oloupaného česneku. Máme-li lístky kari, přidáme je také. Po mírném osmahnutí vmícháme do hotové kokosové rýže a můžeme podávat například k pikantním kuřecím křidélkům Buffalo. Poznámka: Náš recept na pikantní kuřecí křidélka Buffalo najdete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
2 února., 2016
Pomazánky

Rybí pomazánka ze sardinek a tuňáka

2 plechovky sardinek v oleji (nejlépe olivovém), 1 plechovka tuňáka v oleji (kousky, ne drcený), 2 sýry lučina, 3 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce majonézy, 1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl, 1 lžíce dijonské hořčice, zelená petrželka
Číst dále »
0 komentářů
2 února., 2016
Zeleninová jídla

Baby mrkev na sladko

Mrkev dáme do hrnce. Jemně osolíme, přidáme rozinky, sušené meruňky a sušené švestky. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Měkkou mrkev dochutíme citronovou šťávou a zjemníme máslem. Podáváme například ke zvěřině s bramborovou kaší.
Číst dále »
0 komentářů

Salát s uzeným lososem

200 g uzeného lososa, 1/2 ledového salátu, 1/2 salátové okurky, 2 lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce omáčky pesto, olivový olej, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené toasty

Plátky toastového chleba pokapeme vždy z jedné strany několika kapkami olivového oleje. Na dva plátky chleba položíme vždy plátek tvrdého sýra, dva kousky salámu, kousek rajčete, salátové okurky a papriky. Překlopíme plátky tvrdého sýra, salátu a zakončíme opět toastovým chlebem. Vložíme do toastovače a opečeme dozlatova.
Číst dále »
0 komentářů

Džem z celých citronů

Celé citrony vložíme do většího hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly zcela potopené. Hrnec uložíme na tři dny do chladna a dvakrát denně v něm měníme vodu. Čtvrtý den vodu slijeme a citrony necháme okapat. Citrony (i skůrou) pokrájíme na kousky, přičemž jadýrka odstraníme. Zalijeme dvěma a půl litry vody a dáme na ještě jeden den do chladu. Již neslíváme a dáme dusit na zhruba 40 minut s pokličkou a asi hodinu bez pokličky, přičemž občas zamícháme. Když je kůra z citronů měkká, vsypeme krupicový a želírovací cukr. Po chvilce přidáme kyselinu citronovou a naposledy krátce povaříme. Horký džem naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a sklenice obrátíme dnem vzhůru.
Číst dále »
2 komentáře
1 září., 2015
Moučníky pečené

Margot řezy

Nejprve si den předem připravíme pařížskou šlehačku. V kastrůlku si svaříme šlehačku společně s čokoládou, dokud se vše důkladně nespojí. Necháme vychladnout nejdříve v pokojové teplotě a poté přes noc v lednici. V míse smícháme mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva. Přidáme olej a vlažné mléko. Žloutky si oddělíme od bílků a zamícháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme přibližně 30 minut na 175°C. Vychladlý korpus potřeme pařížskou šlehačkou a navrch postrouháme tyčinku Margot. Vše necháme pár hodin proležet v lednici. Foto: www.rodina.cz
Číst dále »
0 komentářů

Třešňová marmeláda

Také máte letos na zahradě třešní, že nevíte, co s nimi? Bublanin a koláčů už máte dost, ale byla by přeci jenom škoda, kdyby se třešně nechaly na stromě uhnít. Zkuste tuhle výbornou marmeládu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky