Snídaně

Vyberte si z 180 receptů

Srpen 22., 2019
Moučníky nepečené

Dezert z chia semínek a tvarohu

Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 16., 2019
Moučníky pečené

Japonský jablečný dort

Český štrůdl a americký apple pie že už máte v malíčku? Vyzkoušejte tento lahodný japonský jablečný dort a uvidíte, že se ve vaší kuchyni bude s českým a americkým dezertem často střídat. Budeme potřebovat: 2 větší sladká jablka, 2 vejce, 70 g cukru krupice, 20 g másla, 100 ml mléka a 80 g hladké mouky.
Číst dále »
0 komentářů

Snídaňový sandwich s cottage sýrem a švestkami

Sezóna švestek je v plném proudu a proto neváhejte a vyzkoušejte tento snadný recept na originální a vydatnou snídani nebo svačinu. Nebudete litovat!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 5., 2019
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Nejen že je tato pomazánka na přípravu opravdu snadná, ovšem její výrazná chuť vás skutečně překvapí a především ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku!
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 5., 2019
Nápoje studené

Nektarinkovo-melounové smoothie (nápoj)

1 nektarinka, kousek melounu bez pecek, 1 kelímek bílého smetanového jogurtu, 1 lžíce tekutého medu, trochu citronové šťávy, kostky ledu
Číst dále »
0 komentářů

Rychlý malinový džem s chia semínky

asi 1 hrnek čerstvých malin, 2 lžíce chia semínek, šťáva z 1/2 citronu, 2 až 4 lžíce tekutého medu
Číst dále »
0 komentářů

Levandulový med

Rozemleté levandulové květy dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme pokrájené citrony s celou skořicí a necháme 20 minut mírně vařit. Hrnec odstavíme z plotny a levanduli s citrony a skořicí necháme zhruba 1 den vyluhovat. Poté scedíme, přisypeme cukr a za občasného míchání jej necháme nad plamenem rozpustit. Poté ještě chvíli povaříme, dokud není konzistence medu ideální. Ještě horký med naplníme do vymytých a vysušených skleniček. Levandulový med servírujeme například namazaný na chléb s máslem.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2019
Zavařování a nakládání

Ostružinový džem

Ostružiny omyjeme vodou a dáme je do kastrolu. Do plátěného pytlíčku vložíme celou skořici spolu s hřebíčky a přidáme jej k ostružinám. Přivedeme pomalu k varu a ostružiny při tom mírně rozmačkáme mačkadlem na brambory. Poté přidáme Želírfix 2:1 rozmíchaný ve 2 lžících cukru a necháme asi 4 minuty probublávat na mírném ohni. Přisypeme zbývající cukr a povaříme poslední 2 minuty. Stáhneme z ohně, pytlíček s kořením vyndáme a vmícháme citronovu šťávu s tuzemákem. Horký džem naplníme do vymytých a vysušených skleniček, uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 30., 2019
Moučníky pečené

Borůvkové muffiny

250 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 140 g krupicového cukru, špetka soli, 200 ml mléka, 5 g rozpuštěného másla, 3 lžíce oleje, 2 velká vejce, 200 g borůvek
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky