Silvestr

Vyberte si z 117 receptů

Zeleninové špalíky s tvarohovým dipem

Tvarohový dip (omáčka k namáčení): 1/2 měkkého tvarohu, 2 kostky lučiny, 3 lžíce zakysané smetany, 1 až 3 stroužky česneku (pro děti méně), trochu soli a mletého pepře Zeleninové špalíky: zelenina podle chuti – např. mrkev, okurka, řapíkatý celer, barevné papriky apod.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2019
Pomazánky

Tvarohová pomazánka s pažitkou

250 g tvarohu (např. Ranko), 1 vařené vejce, 2 až 4 lžíce bílého jogurtu (vyzkoušejte náš výtečný smetanový jogurt Ranko), trochu soli, 1 stroužek česneku, 2 lžíce nasekané zelené pažitky, 1/4 červené cibule (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 14., 2019
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 rajčatový protlak, 1 hrnek krystalového cukru, několik lžic vody, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky a šťávu z 1 citronu
Číst dále »
0 komentářů

Pikantní utopenci

15 špekáčků, 15 lžiček dijonské hořčice, 15 kyselých okurek, 15 malých naložených chilli papriček (popř. 1 červená paprika a trochu chilli), 4 cibule, 3 dl octa, 3 dl vody, 1 dl černého piva, 1 lžíce celého černého pepře, 1 lžíce celého nového koření, 1 lžíce hořčičného semínka, 6 bobkových listů, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Červen 13., 2019
Moučníky nepečené

Rumový meloun

Pevnou dužinu z melounu zbavíme pecek a nakrájíme na kostky. Zalijeme rumem (tuzemákem), posypeme vanilkovým cukrem, jemně nastrouhanou citronovou kůrou a posekanou čerstvou mátou. Opatrně promícháme a dáme do ledničky vychladit. Podáváme jako osvěžující dezert.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané pikantní tvarůžky

Olomoucké tvarůžky nakrájíme na kousky, cibuli s česnekem oloupeme a rovněž pokrájíme na kousky. Chilli papričku se zelenou petrželkou nasekáme. Vše nandáme do sklenice a zalijeme olejem. Necháme proležet asi 2 dny v ledničce. Podáváme s čerstvým chlebem a pivem.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 10., 2019
Saláty

Hruškový salát se sýrem a ořechy

Hrušky oloupeme, nakrájíme na měsíčky a vykrojíme jádřince. Na rozehřátém másle na pánvičce pokrájené hrušky opečeme, přidáme rozpůlené vlašské ořechy, vše posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Karamelizované hrušky s ořechy poklademe na natrhané listy salátů a posypeme nahrubo nakrájeným modrým plísňovým sýrem. Pokapeme troškou balzamikového octa a podáváme s čerstvou bílou bagetkou.
Číst dále »
0 komentářů

Nakládané papriky

Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Poté je pokrájíme na kousky. Cibuli očistíme a pokrájíme na kolečka, česnek očistíme a pokrájíme na plátky. Papriky klademe do sklenic, kde je prokládáme kolečky cibule a plátky česneku. Podle chuti přidáme i čerstvou bazalku. Do každé sklenice přidáme na špičku nože Pomůcky ke konzervování. Vodu svaříme s octem, cukrem a solí a vařící nálev nalijeme na papriky. Do každé sklenice přidáme jednu lžíci olivového oleje. Sklenice uzavřeme, trochu s nimi zatřeseme, postavíme na pečicí plech naplněný do výšky 2 cm horkou vodou a vložíme do spodní poloviny předehřáté trouby (elektrická trouba: 95 °C, plynová trouba: stupeň 1). Pečeme (zavařujeme) 70 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Naložené sýry

1/2 litru olivového oleje, trochu červené papriky, zelené bylinky (např. pažitka), 1 lžíce celého pepře, 3 stroužky česneku, 600 g sýrů podle chuti (romadúr, balkánský sýr, korbáčik, parenicu, hermelín…), 2 feferonky
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky