Pro gurmány

Vyberte si z 363 receptů

Duben 23., 2019
Moučníky pečené

Hruškový galette (koláč)

Termín galette pochází z francouzštiny. Jedná se o nízké rustikální koláče z křehkého těsta s variabilními náplněmi. Používá se také jako název pro pohankové palačinky.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 17., 2019
Těstoviny

Špagety se špenátem

1 balení špaget (400 g), 4 lžíce olivového oleje, 1 větší cibule, 250 g čerstvého špenátu (popř. balíček mraženého, ne však drceného), 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 150 ml smetany, sůl, pepř, trochu citronové šťávy, 200 g slaniny
Číst dále »
0 komentářů
Duben 15., 2019
Drůbež

Pečené kuře s jablky

1 kuře, směs koření na pečené či grilované kuře, 4 jablka, 1/2 litru tmavého piva, 200 g másla, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Duben 12., 2019
Nápoje teplé

Rumové cappuccino

50 ml polotučného mléka (např. čerstvé polotučné mléko Ranko), 2 lžíce tuzemáku (doporučujeme náš tuzemák Marshall), 7 g mleté kávy (na 100 ml vody), cukr podle chuti, mletá skořice nebo kakao na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Citronová kuřecí prsa

4 kousky kuřecích prsou, 2 citrony, 6 lžic olivového oleje, bílý (popř. černý) pepř, sůl, 50 g másla, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 chilli paprička, citron a zelená petrželka (na ozdobu) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
Duben 10., 2019
Saláty

Květákový salát s vlašskými ořechy

1 menší květák, 1 lžíce olivového oleje, 1 červená cibule nakrájená na jemné plátky, 50 g čerstvého baby špenátu, hrst nasekaných vlašských ořechů, 3 lžíce vinného octa, 1 lžíce medu, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Duben 9., 2019
Zeleninová jídla

Koláč s rajčaty a bylinkami

4 vejce, 125 g jemných ovesných vloček, 125 g hladké mouky, 125 g másla, 750 g čerstvých rajčat, 1 cibule, 1 stroužek česneku, svazeček čerstvých bylinek (např. kopr, tymián…), 300 g zakysané smetany (doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko), 150 g nahrubo nastrouhaného sýra, mletý pepř, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Duben 8., 2019
Zeleninová jídla

Pórkový koláč (quiche)

Těsto: 200 g hladké mouky, 2 až 3 lžíce studené vody, špetka soli, 120 g másla Náplň: 6 pórků, 5 lžic olivového oleje, 200 g kuřecích prsou, 2 dl vývaru, 100 ml smetany, sůl, mletý pepř, špetka muškátového oříšku, 5 vajec
Číst dále »
0 komentářů

Smažené jarní rolky (závitky)

Náplň: sušené houby (asi 4 ks čínských hub popř. hub šitake) nebo čerstvé houby (např. 2 hlívy ústřičné), 1 mrkev, 1 žlutá nebo oranžová paprika, 1 lžíce másla, hrst klíčků nebo výhonků (např. sojových), 1 stroužek česneku, 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžička cukru, mletý pepř Dále: 1 balení rýžového papíru, olej na smažení, sladkokyselá chilli omáčka k podávání
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky