Pro gurmány

Vyberte si z 376 receptů

Listopad 13., 2019
Předkrmy a lehká jídla

Cibulové kroužky se sýrem

Jedli jste někdy křupavé cibulové kroužky a zachutnali vám? Není nic jednoduššího, než si je připravit doma. A jsme si jisti, že díky malému vylepšení pomocí kousku sýra vám nebudou chybět už na žádné oslavě či jiné vhodné příležitosti.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 13., 2019
Polévky teplé

Francouzská cibulačka s vínem

1 kg cibule, 100 g másla, trošku tymiánu a rozmarýnu (nemáme-li čerstvé bylinky, použijeme sušené), 2 lžíce cukru, mletý pepř, bobkový list, sůl, 2 dl bílého vína (vyzkoušejte bílé víno Árie), 1 lžíce krupice, 1 l kuřecího vývaru, 1 bílá bageta, 200 g tvrdého sýra (např. eidam 45% Ranko)
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 7., 2019
Polévky teplé

Zelňačka v chlebu

2 brambory, sůl, kmín, 500 g kyselého zelí, 2 l vody nebo vývaru, 2 bobkové listy, asi 10 kuliček celého pepře, kousek másla, 1 větší cibule, 2 klobásy, sůl, 1 lžíce mleté sladké papriky, malé bochníčky chleba (dají se koupit v některých pekařstvích) – počet dle velikosti bochníčků
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 6., 2019
Přílohy

Česnekový chléb z kysaného zelí

400 g kysaného zelí (včetně kyselé vody), 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 1 ks prášku do pečiva, 350 až 400 ml vlažného mléka (podle množství kyselé vody), olej, 3 až 4 velké stroužky česneku, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 5., 2019
Drůbež

Pečená kachna se zelím

1 kachna, sůl a kmín (na kachnu), 400 g zelí, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce celého kmínu, 100 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, sůl, trochu bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 4., 2019
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 4., 2019
Ryby a mořské plody

Lososové taštičky

350 g listového těsta, 200 g čerstvého lososa, 100 g krémového sýra (vyzkoušejte náš Ranko Duko), hrst černých oliv, 100 g cherry rajčat, 2 lžíce másla, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 3., 2019
Polévky teplé

Zelňačka s uzeným masem

500 g kyselého zelí, 2 l masového nebo zeleninového vývaru, sušený bobkový list (asi 5 lístků), 5 kuliček nového koření, 2 středně velké brambory, 1 lžíce kmínu, kousek másla, 2 cibule, 150 g uzeného masa, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, zelené bylinky na ozdobu (např. pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky