Pro děti

Vyberte si z 404 receptů

23 listopadu., 2016
Domácí výrobky

Domácí tvaroh

Mléko nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni (mléko udržujeme při teplotě asi 30 °C) tak dlouho, až se sýrovina začne oddělovat od syrovátky. Celou dobu promícháváme. Na druhý hrnec si položíme cedník, který vyložíme plátýnkem. Na něj nalijeme vysráženou hmotu. Plátýnko zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. (Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.) Překapanou syrovátku v žádném případě nevyléváme – je to velmi zdravý nápoj! Vzniklý domácí tvaroh dáme vychladit do ledničky a máme úžasnou pochoutku! Poznámka: Z 5 litrů mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu. Tip: Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.
Číst dále »
1 komentář

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů
22 října., 2016
Saláty

Ovocný salát

2 jablka, 2 kiwi, 1 banán, 1 pomeranč, 200 g hroznového vína, 2 vanilkové cukry, trochu limetkové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
21 října., 2016
Moučníky pečené

Pravé americké sušenky (cookies)

2 a 1/4 hrnku hladké mouky, 1 lžička sody, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek změklého másla, 1 a 1/4 hrnku cukru krystal, 1 lžička vanilkového extraktu, 2 vejce, čokoládové pecky nebo čokoláda
Číst dále »
51 komentářů
19 září., 2016
Moučníky nepečené

Rychlý tvarohový dezert s čokoládou

3 kelímky (330 g) kakaového tvarohového dezertu (např. Mattino Ranko), 100 g kvalitní čokolády, loupané celé mandle
Číst dále »
1 komentář
12 září., 2016
Polévky teplé

Lilková polévka

Lilky oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V hrnci si rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nejprve pokrájenou cibuli, po chvíli přidáme lilkové kostky a asi po 10 minutách míchání a smažení přihodíme i nasekaný česnek. Přilijeme vodu či vývar a dusíme asi 15 minut doměkka. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí s mletým pepřem a vmícháme do ní nastrouhaný parmazán. Nalijeme na talíře, přidáme zakysanou smetanu a podle možností ozdobíme čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
9 září., 2016
Moučníky pečené

Čokoládové brownies

350 g kvalitní hořké čokolády, 250 g másla, 3 celá vejce, 250 g třtinového cukru, 90 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, vanilková esence
Číst dále »
0 komentářů
6 září., 2016
Vepřové maso

Vepřová panenka špikovaná sušenými švestkami

4 ks vepřové panenky, 10 sušených švestek bez pecek, 4 lžíce švestkových povidel, rostlinný olej, slivovice, hřebíček, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů
27 srpna., 2016
Sladká jídla

Palačinky ze zakysané smetany

Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře. Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky