Pro děti

Vyberte si z 402 receptů

9 března., 2017
Moučníky nepečené

Rychlý čokoládový puding s ovocem

Pudingový prášek a cukr nasypeme do trochy mléka a důkladně jej rozmícháme. Zbývající mléko zahřejeme a tuto připravenou směs do něj nalijeme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme nanejvýš 1 minutu. Horký puding nalijeme do mističek a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazený puding vyklopíme na talířek a ozdobíme oblíbeným ovocem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
28 února., 2017
Moučníky pečené

Mrkvový dort s tvarohem

350 g cukru, 4 vejce, 300 g mrkve, trochu citrónové kůry, špetka soli, 80 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva, 300 g měkkého tvarohu, 5 lžic tuzemáku, 1 vanilkový lusk, máslo na vymazání dortové formy, kousek nastrouhané mrkve na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
14 února., 2017
Domácí výrobky

Domácí dětské piškoty

100 g másla, 100 g cukr moučka, 8 žloutků, 150 g hladké mouky
Číst dále »
1 komentář
7 února., 2017
Moučníky pečené

Máslové sušenky

225 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 1 vejce, 125 změklého másla, 4 vanilkové cukry (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
30 ledna., 2017
Moučníky pečené

Kávový cheesecake

Korpus: 140 g máslových sušenek, 30 g krupicového cukru, 1 lžíce holandského kakaa, 70 g másla Náplň: 500 g žervé, 250 g měkkého tvarohu, 150 g hořké čokolády, 1/2 dl smetany, 1/2 dl silné kávy (bez lógru), 4 vejce, 120 g krupicového cukru, 2 lžíce hladké mouky Dále: čokoládové hoblinky (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Florentýnky

Do kastrůlku si dáme máslo, šlehačku, cukr a med a na mírném plameni vše svaříme po dobu zhruba 5 minut. Pozor, během vaření směs neustále mícháme! Poté odstavíme z ohně, přidáme mandle s brusinkami a pomalu vmícháme i mouku. Nyní si vyložíme plech pečicím papírem. Lžičkou nabíráme vzniklou směs a na pečicí papír dáváme malé kopečky (klademe je raději dále od sebe – klidně 8 cm), které poté dokulata rozplácneme. Vzniklé placičky vložíme do trouby předehřáté na 180 ºC a pečeme asi 5 minut. Poté teplotu snížíme na 160 ºC a dopečeme dalších 5 minut dozlatova. Necháme na plechu vychladnout. Vychladlé florentýnky namáčíme spodní stranou v rozehřáté čokoládě. Hotové cukroví dáme rozležet a změknout do chladu.
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové tyčinky s kandovaným pomerančem

Mouku, cukr, máslo, kakao, vejce, sůl a zakysanou smetanu dáme do mísy a vypracujeme do hladkého těsta. Uložíme do ledničky asi na dvě hodiny ztuhnout. Rukama poté z těsta tvarujeme slabé tyčinky a dáváme je na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 15 minut. Na závěr si rozpustíme čokoládovou polevu ve vodní lázni a upečené tyčinky do ní namočíme (z poloviny nebo celé). Necháme ztuhnout a máme hotovo.
Číst dále »
0 komentářů
23 listopadu., 2016
Domácí výrobky

Domácí tvaroh

Mléko nalijeme do hrnce a zahříváme na mírném plameni (mléko udržujeme při teplotě asi 30 °C) tak dlouho, až se sýrovina začne oddělovat od syrovátky. Celou dobu promícháváme. Na druhý hrnec si položíme cedník, který vyložíme plátýnkem. Na něj nalijeme vysráženou hmotu. Plátýnko zavážeme, zatížíme a necháme zvolna odkapávat. (Chceme-li tvaroh tvrdý, zatížíme jej závažím, aby syrovátka co nejvíce odkapala.) Překapanou syrovátku v žádném případě nevyléváme – je to velmi zdravý nápoj! Vzniklý domácí tvaroh dáme vychladit do ledničky a máme úžasnou pochoutku! Poznámka: Z 5 litrů mléka dostaneme asi 500 g domácího tvarohu. Tip: Srážení mléka můžeme urychlit přidáním chlebové kůrky.
Číst dále »
1 komentář

Domácí hashbrown

Hashbrown je typická americká snídaňová bramborová placka. Podává se například s párečky, volským vejcem nebo fazolemi.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky