Pro děti

Vyberte si z 404 receptů

17 dubna., 2018
Dětská jídla

Veselý chlebík

1 plátek chleba, oblíbená pomazánka (např. tvarohová s pažitkou), plátek kvalitního tvrdého sýra, plátky velmi kvalitní šunky, kousek mrkve, zelená a černá oliva, kousek kopru (pažitky atd.), list zeleného salátu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kokosový velikonoční beránek

Cukr, změklé máslo a vejce našleháme. Poté přidáme strouhaný kokos a prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a v troubě předehřáté na 160 stupňů Celsia upečeme dozlatova (bude to trvat asi 40 minut – propečenost vyzkoušíme špejlí). Upečeného beránka necháme vychladnout a poté jej pocukrujeme. Místo očí mu dáme rozinky a kolem krku uvážeme barevnou mašli.
Číst dále »
0 komentářů
21 února., 2018
Sladká jídla

Vafle s ovocem

Ve větší míse si smícháme prosátou hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, olej a mléko. Vše šleháme tak dlouho, dokud nevytvoříme hladké těsto bez hrudek. Hotové těsto plníme do vaflovače, kde jej upečeme dozlatova. Vafle poklademe oblíbeným ovocem (v případě mraženého ovoce jej necháme nejprve povolit) a přelijeme tekutým medem či javorovým sirupem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Rajčatová polévka pro děti

Rajčata omyjeme, spaříme a oloupeme. Pokrájíme je na menší kousky a dáme je na 10 minut vařit do osolené vody spolu s novým kořením. Poté je přecedíme přes jemné sítko a přidáme olivový olej s rajčatovým protlakem. Dochutíme troškou mleté skořice, cukrem a jablečným octem, případně ještě jemně dosolíme. Mezitím si zvlášť uvaříme těstoviny a uvařené je vmícháme do polévky. Hotovou polévku servírujeme do misek, kde na hladinu uděláme “puntíky” ze zakysané smetany. Pro ozdobu k misce můžeme ještě na dřevěnou špejli (bez ostrého konce) napíchnout malá rajčátka a lístky bazalky. Ihned podáváme. Poznámka: Polévku podáváme například s domácími tyčinkami grissini – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
29 ledna., 2018
Těstoviny

Zapečené těstoviny s pórkem

Nejprve si v osolené vroucí vodě uvaříme těstoviny na skus. Poté si na másle rozpuštěném na pánvičce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s klobáskami. Vmícháme k uvařeným těstovinám a zalijeme smetanou. Ochutíme solí, bílým pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přendáme do zapékací mísy, navrch rozklepneme vajíčka a vložíme do rozehřáté trouby (180 stupňů Celsia). Tam necháme zhruba 20 minut péci dozlatova. Horké podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Kapustové karbanátky

1/2 kg kapusty, 300 g mletého hovězího masa, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů

Zapečená bramborovo-mrkvová kaše

1 kg brambor, 4 větší mrkve, sůl, trochu mléka, kousek másla, 4 žloutky, 1 dl smetany ke šlehání, 100 g tvrdého sýra, muškátový oříšek
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky