Pro děti

Vyberte si z 363 receptů

Celozrnné croissanty

350 ml mléka, 450 g hladké špaldové mouky, 340 g másla, 50 g cukru, 14 g instantního droždí, trochu soli, 1 hladká mouka (na vál), vejce (na potření), sezamová a lněná semínka (na posypání)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 18., 2019
Moučníky nepečené

Nepečený čokoládový dort s mořskou solí

Přidejte do čokolády pár zrníček kvalitní mořské soli a budete překvapeni, jak výrazná a intenzivní chuť se vám rozplyne na jazyku!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 18., 2019
Těstoviny

Těstoviny s hráškem a pistáciemi

200 g těstovin (např. špaget), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, hrst hrášku (klidně i mražený a povolený), 2 stroužky česneku, 60 g vyloupaných pistácií, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, 50 g strouhaného sýra
Číst dále »
0 komentářů

Horká čokoláda pro děti

300 ml čerstvého polotučného mléka, 50 g kvalitní hořké čokolády, trochu smetany a dřeně z čerstvého vanilkového lusku.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 18., 2019
Domácí výrobky

Domácí celestýnské nudle

Vejce rozšleháme s mlékem a polohrubou moukou do hladkého palačinkového těsta. To následně ochutíme solí a troškou strouhaného muškátového oříšku. Na pánvi si rozpálíme trochu oleje a opečeme na něm tenké palačinky z obou stran dozlatova. Palačinky necháme vychladnout a poté je nakrájíme na proužky (nudle). Hotové celestýnské nudle podáváme spolu s hovězí nebo slepičí polévkou. Poznámka: Do celestýnských nudlí můžeme přidat i 1 lžíci nasekané zelené petrželky či jiných čerstvých zelených bylinek. 
Číst dále »
0 komentářů
Leden 18., 2019
Polévky teplé

Smetanová mrkvová polévka

500 g mrkve, 2 brambory, 1 cibule, 3 stroužky česneku, olivový olej, 1 l zeleninového vývaru, 1 kelímek (200 g) sladké smetany, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, mletý pepř, kousek másla a čerstvé zelené bylinky nebo klíčky (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí lučina

Základ: 2 kelímky (240 ml) bílého jogurtu s probiotickou kulturou BiFi Ranko, 250 ml měkkého tvarohu (doporučujeme polotučný tvaroh Ranko), sůl Podle chuti: nasekané bylinky (pažitka, bazalka…), prolisovaný česnek, nastrouhaný křen apod.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 17., 2019
Moučníky pečené

Domácí krtkův dort

Nejprve si připravíme korpus. Oddělíme bílky od žloutků. K žloutkům přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Přilijeme olej, mléko a vmícháme. Hladkou mouku prosejeme společně s kakaem a práškem do pečiva, a poté po částech zašleháme do těsta. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a pomocí stěrky zlehka přidáme ke směsi. Těsto vlijeme na vysypaný a vymazaný plech s vyššími okraji nebo do dortové formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 170°C po dobu asi 30 minut. Mezitím si připravíme krém. V míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu a vychladlý puding. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha a rovněž přidáme do krému. Čokoládu nasekáme na malé kousky a také přisypeme. Nakonec osladíme vanilkovým cukrem, popřípadě ještě podle chuti klasickým krystalovým cukrem. Jakmile nám korpus vychladne, kolem dokola vyřízneme obdélník tak, aby po krajích zůstal asi centimetr těsta. Vyříznutý obdélník opatrně vydlabeme, ovšem vespod nám musí zůstat ještě vrstva těsta. Do vytvořeného důlku postupně klademe podélně rozkrájené banány, jeden vedle druhého, dokud nezaplníme celou plochu. Na banány natřeme bohatou vrstvu krému. Nakonec vydlabanou část rozdrolíme a povrch celého dezertu zasypeme. Necháme důkladně vychladit a podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky