Pro děti

Vyberte si z 339 receptů

Leden 20., 2017
Moučníky nepečené

Francouzský toast s banánem

V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2017
Moučníky pečené

Cake pops (koláčky na špejli)

Těsto: 160 g másla, 180 g krupicového cukru, 2 vejce, 1/4 kg hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 80 ml mléka Dále: 70 g marcipánu, 60 g másla, 5 lžic oblíbeného džemu, 200 g čokoládové polevy (bílé či tmavé), barevné zdobení (cukrářské kuličky, srdíčka…), delší plastové nebo dřevěné špejle určené na lízátka (asi 30 ks)
Číst dále »
0 komentářů
Leden 12., 2017
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Nejen že je tato pomazánka na přípravu opravdu snadná, ovšem její výrazná chuť vás skutečně překvapí a především ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Boloňské lasagne

Nejprve si připravíme masové ragú: V hlubším kastrolu rozehřejeme olivový olej  s máslem a zvolna na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso a znovu zarestujeme. Podlijeme vínem, přidáme pokrájená rajčata, protlak, koření na těstoviny, sůl a pepř. Při nízké teplotě necháme dusit asi hodinu, dokud nevytvoříme celistvou hustou omáčku. V průběhu vaření masového ragú uděláme bešamel: Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, přilijeme vlažné plnotučné mléko – tolik, abychom získali bešamel krémové konzistence. Dochutíme strouhaným muškátovým oříškem, solí a bílým pepřem. Nyní si předvaříme lasagne v osolené vodě max. 2 minuty. Do hotového masového ragú ještě vmícháme na závěr najemno nasekanou bazalku a pokrájené olivy. Do skleněného pekáčku, který jsme vymazali máslem, vložíme první vrstvu těstovin, zalijeme ji vrstvou boloňské omáčky, zasypeme strouhaným parmezánem, opět proložíme vrstvou těstovin a postup opakujeme podle množství surovin a velikosti zapékací mísy. Končíme boloňskou omáčkou, přelijeme bešamelem a posypeme strouhaným parmezánem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut na 180 stupňů. Zapečené lasagne ihned podáváme.
Číst dále »
3 komentáře

Jogurtové dortíky s ovocem

Ovocný jogurt osladíme cukrem – klasickým i vanilkovým. Želatinový ztužovač pečlivě rozmícháme (rozšleháme) s džusem (nebo vodou) a poté vlijeme do jogurtu. Řádně promícháme a nalijeme do formiček na dortíky (popř. do misek). Dortíky vložíme do lednice, kde necháme zhruba 2 hodiny zatuhnout. Hotové dortíky vyklopíme, přelijeme trochou ovocného sirupu a ozdobíme ovocem. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 20., 2016
Předkrmy a lehká jídla

Párečky v listovém těstě

1 balení listového těsta, asi 16 malých párečků (záleží na velikosti), 3 stroužky česneku, sůl, 1 vejce
Číst dále »
1 komentář
Prosinec 19., 2016
Moučníky pečené

Zdravější marokánky

Milujete marokánky a patří každý rok mezi vaše rodinné cukroví? Vyzkoušejte také tuto zdravější variantu díky které nebudete muset tolik bědovat nad tím, kolik sladkého přes vánoční svátky sníte!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky