Oběd

Vyberte si z 498 receptů

Únor 27., 2012
Polévky teplé

Polská dršťková polévka

1 kg drštěk, 3x 2 l vody, 1 cibule, 4 mrkve, 1 malý celer, 2 petržele, 50 g másla, 50 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, muškátový oříšek, kousek zázvoru, 3 stroužky česneku, mletý pepř, sůl, majoránka, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Únor 23., 2012
Přílohy

Hrnkové knedlíky z mikrovlnky

Rohlíky nakrájíme na kostičky a osolíme. Přidáme žloutky, mléko, mouku s práškem do pečiva a podle chuti nasekanou pažitku. Vše zamícháme a jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Vzniklou směs plníme do hodně vymaštěných a strouhankou vysypaných hrníčků asi do dvou třetin. Hrníčky vložíme do mikrovlnky a vaříme 8 až 9 minut. Knedlíky jsou rychlé, dobré a nedají se pokazit.
Číst dále »
0 komentářů
Září 15., 2011
Drůbež

Pekingská kachna

Kachnu očistíme, omyjeme a osušíme. Suroviny na marinádu smícháme dohromady a celý vnitřek kachny s ní potřeme. Potom dovnitř kachny nasypeme směs koření na ochucení a dutinu kachny sepneme špejlí. Osušenou kůži kachny potřeme směsí, kterou jsme si připravili ze surovin pro glazé. Tím docílíme šťavnatosti masa a nádherného tmavě červeného lesklého povrchu kůže. Kachnu potřenou glazé položíme do pekáče na rošt a vložíme do trouby vyhřáté na 200° Celsia. Pekáč pod kachnou naplníme horkou vodou a pečeme asi 1 ½ hodiny. Mezitím si připravíme omáčku, na níž smícháme všechny uvedené suroviny a na pánvi za vytrvalého míchání přivedeme směs k varu. Omáčku stáhneme z ohně a necháme vychladit. Hotovou a upečenou kachnu touto omáčkou přelijeme a servírujeme s rýží a zelenými saláty.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky