Oběd

Vyberte si z 487 receptů

Srpen 18., 2017
Bezmasá jídla

Cuketová nádivka

400 g cukety, 200 g tvrdého sýru, 1 hrnek hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 4 celá vejce, 2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, majoránka, petrželka, špetka strouhaného muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Drůbež

Kuřecí prsa plněná tvarůžky

4 kuřecí prsíčka, 1 balení (100 g) olomouckých tvarůžků, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje na smažení, 1/2 l černého piva, 1 cibule
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 4., 2017
Bramborové pokrmy

Brambory zapečené se sýrem

4 velké brambory, olivový olej, 150 g šunky (nebo slaniny), 100 g tvrdého sýra (např. eidam 45%), 100 g plísňového sýra (např. niva), mletý vícebarevný pepř, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat opečeme plátky česneku a po chvíli přidáme i krevety. Přilijeme bílé víno a asi 10 minut povaříme. Poté osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme pokrájenými čerstvými cherry rajčátky a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Saláty

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, svazek ředkviček, kousek okurky hadovky, 1 červená paprika, asi 10 malých žlutých rajčátek, 4 mladé jarní cibulky, 1 sklenice sušených rajčat v oleji, 200 g mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo libeček)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené lilky s mozzarellou

1 středně velký lilek (baklažán), sůl, 6 větších rajčat, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 27., 2017
Polévky teplé

Koprová polévka

1 svazeček čerstvého kopru (mimo sezónu můžeme použít i 2 až 3 lžíce kopru v sladkokyselém nálevu Dle Gusta), 1 a 1/2 l vody, sůl (např. jedlá sůl s jodem Klasik), pepř (např. pepř mletý Dle Gusta), 1 lžička kmínu, 5 středně velkých brambor, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 kelímek smetany 13 % (vyzkoušejte smetanu Ranko), trochu citronové šťávy, kousek másla, trochu čerstvého kopru na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 25., 2017
Drůbež

Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek

Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české kuchyni není, ale o to zajímavější je výsledek….
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky