Oběd

Vyberte si z 498 receptů

Září 12., 2019
Grilované pochoutky

Kuře s čokoládou

1 kuře (o váze asi 1 kg), sůl, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce medu, 1 lžička mleté skořice, trochu drceného chilli koření, 1/2 l vody nebo kuřecího vývaru, 60 g kvalitní hořké čokolády
Číst dále »
0 komentářů

Hříbková polévka z čerstvých hříbků

300 g hříbků, 2 brambory, kousek másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 l kuřecího vývaru (může být z kostky), 200 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, trochu drceného kmínu, pár malých hlaviček hříbků na ozdobu, zelená petrželka na ozdobu, trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Září 6., 2019
Houby, Těstoviny,

Houbové těstoviny se čtyřmi druhy sýrů

1 balíček těstovin (např. rigatoni), 100 g másla, několik hříbků (nebo lišek), hrst čerstvého špenátu, 2 stroužky česneku, 100 g eidamu, 100 g gorgonzoly (můžeme nahradit plísňovým sýrem niva), 100 g mozzarelly, 100 g parmazánu, 100 ml smetany (12%), sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Poctivá bramborová polévka (bramboračka)

2 hrnky hub (čerstvých nebo sušených – nejlepší jsou lišky, křemenáče nebo babky), 1/4 celeru, 1 petržel, 3 mrkve, 8 brambor, 3 bobkové listy, 10 kuliček celého pepře, sůl, 5 kuliček nového koření, čerstvý libeček, hladká mouka, kousek másla, 8 stroužků česneku, majoránka, mletý pepř, čerstvá petrželka nebo majoránka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Falešná dršťková polévka z kotrče

400 g kotrče kadeřavého, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 5 stroužků česneku, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sladké mleté papriky, špetka pálivé papriky, asi 1 l vody nebo vývaru, kousek másla, 2 lžíce hladké mouky, sůl, majoránka, nať z jarní cibulky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Září 5., 2019
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

10 ks větších čerstvých hub, 100 g sádla, 5 ks cibule, 1 lžička drceného kmínu, 500 g masa na guláš (např. hovězí, ale může být i srnčí apod.), 1 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 4 lžíce rajského protlaku, 1 lžíce sladké červené papriky, smetana (dle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Září 5., 2019
Houby

Pečené lišky

500 g čerstvých lišek, 100 g másla, 100 g anglické slaniny, 2 dl bílého vína, 3 stroužky česneku, 2 ks bobkového listu, sůl, pepř, čerstvý kopr
Číst dále »
0 komentářů
Září 5., 2019
Houby

Plněné a zapečené houby

10 až 15 hub vhodných k naplnění a zapečení (žampiony, bedly apod.), 6 lžic olivového oleje, 1 cibule, 200 g slaniny, 3 stroužky česneku, 3 rajčata, sůl, mletý pepř, 2 lžíce balzamikového octa, 100 ml zakysané smetany, 200 g tvrdého sýra (např. eidam uzený 45%) a zelené bylinky na ozdobu (pažitka, petrželka…)
Číst dále »
0 komentářů

Houbové rizoto

Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech kuřecí vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na něj pokrájené houby. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut (podle druhu hub a velikosti pokrájených kousků) dusit, aby houby změkly. Na posledních pár minut přihodíme i zelený hrášek, aby také změkl. Smícháme s rýží a přidáme zakysanou smetanu. Hotové rizoto ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky