Oběd

Vyberte si z 492 receptů

Houbové rizoto

Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech kuřecí vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na něj pokrájené houby. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut (podle druhu hub a velikosti pokrájených kousků) dusit, aby houby změkly. Na posledních pár minut přihodíme i zelený hrášek, aby také změkl. Smícháme s rýží a přidáme zakysanou smetanu. Hotové rizoto ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Září 25., 2018
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

Houby očistíme a pokrájíme na plátky či kousky. Na sádle osmažíme nahrubo pokrájenou cibuli a pokrájené houby, ke kterým v průběhu smažení přisypeme drcený kmín. Maso si mezitím pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a také orestujeme. Poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a červenou papriku. Guláš podlijeme horkou vodou a maso podusíme doměkka. Na závěr můžeme podle chuti zjemnit trochou smetany. Podáváme buď s čerstvým chlebem, nebo s knedlíky.
Číst dále »
0 komentářů

Krémová houbová polévka

1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl, 1 hrnek smetany, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Ryby a mořské plody

Pečený losos s grepem

2 kousky lososa, sůl, trochu bílého pepře, kousek másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červený grep, 1 dl grepového džusu, zelený salát (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Drůbež

Pečená kuřecí prsa s citrusy

Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Saláty

Salát z pekingského zelí

Pekingské zelí nakrájíme spolu s rajčaty a paprikami na malé kousky. Mrkev nahrubo nastrouháme. Vše smícháme dohromady a přelijeme předem připravenou zálivkou, kterou si vytvoříme tak, že všechny ingredience smícháme a mícháme tak dlouho, dokud ne nerozpustí cukr a sůl.
Číst dále »
0 komentářů
Září 20., 2018
Drůbež

Pečené kuře s jablky

1 kuře, směs koření na pečené či grilované kuře, 4 jablka, 1/2 litru tmavého piva, 200 g másla, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
Září 19., 2018
Drůbež

Medová kachna s jablky

Kachnu očistíme a omyjeme. Osolíme (zvenčí i zevnitř), okmínujeme (zvenčí) a položíme ji na pekáč. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a obložíme ji kolem kachny na pekáči. Podlijeme vodou a přidáme sádlo s tekutým medem – to je nejlepší nalít přímo přes kachnu. Troubu si předem vyhřejeme na 190°C a pekáč s kachnou do ní vložíme. V průběhu pečení (bude trvat asi 3 hodiny!) kachnu podléváme a v případě potřeby doléváme další vodu. Asi půl hodiny před koncem pečení do pekáče vložíme i celá jablka a brusinky. Vše společně dopečeme krásně dozlatova. Upečenou kachnu podáváme se zelím a s oblíbenými knedlíky.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky