Oběd

Vyberte si z 495 receptů

Červen 20., 2018
Drůbež

Kuře v jogurtu

1 kuře, 1 velký kelímek (380 g) bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce bílého vína, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, kari koření
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2018
Mleté maso

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

6 až 8 bílých či zelených dlouhých paprik (mohou být pálivé), 400 g mletého hovězího masa, 1 starší rohlík, 100 g tvrdého sýra, 2 vejce, sůl, pepř, trochu mléka, 1 velká cibule, 50 g másla, 1 konzerva loupaných rajčat, cca 1/2 l vody nebo vývaru
Číst dále »
0 komentářů
Červen 18., 2018
Předkrmy a lehká jídla

Kuskus s rajčaty

15 až 20 cherry rajčátek, 3 lžíce olivového oleje, 1 menší pórek, 3 stroužky česneku, 450 ml zeleninvého nebo masového vývaru, 250 g kuskusu, sůl, mletý pepř, 250 ml zakysané smetany, 1 lžíce posekaného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2018
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2018
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (nejlepší jsou uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2018
Drůbež

Pálivá kuřecí křídla

12 ks kuřecích křídel, 50 g másla (vyzkoušejte naše máslo Ranko), 4 lžíce olivového oleje, 3 stroužky česneku, 5 lžic kvalitního kečupu (doporučujeme náš jemný kečup Dle Gusta), 2 lžíce worcestrové omáčky, trochu pálivé mleté papriky nebo chilli, čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů
Červen 12., 2018

Buřty na pivě

10 kvalitních špekáčků, 4 cibule, 2 chilli papričky, 10 čerstvých rajčat (popř. 2 plechovky konzervovaných rajčat), 1 černé pivo, sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Číst dále »
0 komentářů
Červen 12., 2018
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

Jako první si připravíme rajčata: Ta nejprve na spodní straně nařízneme do kříže. Poté je vhodíme je do vroucí vody. Po cca 10 sekundách (až se zkroutí naříznutá slupka) je ponoříme do ledové vody. Slupku tak snadno stáhneme. Nyní si v kastrolu si na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení a míchání přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přihodíme oloupaná rajčata a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem, mletou skořicí a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka či zakysané smetany. Hotovou polévku ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 11., 2018
Bezmasá jídla

Pizza z květákového těsta

Na těsto: 150 g květáku, 1 bílek, 50 g mletých mandlí, 40 g pohankové nebo celozrnné mouky, špetka kypřicího prášku nebo jedlé sody, sůl a mletý pepř Na pizzu: 100 g šunky, 3 rajčata, 4 žampiony, 1 balíček mozzarelly, koření na pizzu (tymián…), hrst čerstvé rukoly a olivový olej
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky