Oběd

Vyberte si z 491 receptů

Prosinec 15., 2017
Polévky teplé

Krémová kuřecí polévka

3/4 kg kuřecího masa na polévku (např. skelety, křídla apod.) 1 cibule, 2 mrkve, 1 petržel, 1 brambor, 4 stroužky česneku, sůl, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček celého pepře, 3 kuličky jalovce, 2 bobkové listy, 2 l vody, 200 ml smetany, kousek másla, trochu strouhaného muškátového oříšku, zelená petrželka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Kapustové karbanátky

1/2 kg kapusty, 300 g mletého hovězího masa, 3 vejce, 150 g strouhanky, 2 lžíce mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 14., 2017
Polévky teplé

Polévka z jedlých kaštanů

400 g jedlých kaštanů, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list, celá skořice, sůl, pepř, smetana, 1 lžička čerstvého zázvoru
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 13., 2017
Drůbež

Pečené kuře s jablky

1 kuře, směs koření na pečené či grilované kuře, 4 jablka, 1/2 litru tmavého piva, 200 g másla, čerstvý rozmarýn (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Bramborová kaše s dýní

600 g brambor (moučný typ C), 2 petržele, 1 větší dýně (asi 2 kg), 200 ml teplého mléka, 30 g rostliného tuku, 50 g másla, sůl, 1lžička kari
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 11., 2017
Saláty

Okurkový salát s avokádem

1 salátová okurka, 1 zralé avokádo, ledový salát, čerstvý kopr, olivový olej, citronová šťáva, pepř, cukr, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 11., 2017
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

Salát: 2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hlávka ledového salátu, kousek parmazánu nebo jiného výrazného sýra. Dresink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu.
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 8., 2017
Polévky teplé

Brokolicová polévka s nivou

2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 brokolice, 1 litr vývaru (může být i z kostky), sůl, mletý pepř, 1 kelímek smetany na vaření, 110 g nivy, bageta a máslo (na krutony)
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 7., 2017
Drůbež

Kuřecí stehna s omáčkou z granátových jablek

Máte chuť na něco exotického? Co takhle při vaření využít granátové jablko? Běžnou surovinou v české kuchyni není, ale o to zajímavější je výsledek….
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky