Oběd

Vyberte si z 486 receptů

Jehněčí na rozmarýnu

asi 1 a 1/2 kg jehněčího masa, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, 1 lžička soli, 1 lžíce kremžské hořčice, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje, 3 dl červeného vína, 10 větších brambor, sůl, máslo, čerstvý rozmarýn na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

Ve vlažném mléce rozšlehejte vejce s pepřem, muškátovým oříškem a jemně posekanou petrželkou a pažitkou. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Necháme je zhruba 10 minut nasát. Ke vzniklé směsi přidáme na kostičky nakrájené uzené a posekané čerstvé kopřivy. Důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a lžící sádla. Přisypeme prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Pekáček si vymažeme sádlem a vložíme do něj hotovou směs na nádivku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny. Náš tip: Místo uzeného masa můžete přidat například kuřecí, králičí nebo jehněčí maso.
Číst dále »
0 komentářů

Snídaňová quesadilla

Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte!
Číst dále »
0 komentářů

Chřestové rolky se šunkou

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolů a vložíme do osolené vroucí vody, do které přidáme plátek másla a plátek citronu. Chřest vaříme zhruba 10 až 12 minut (podle velikosti). Poté ho opatrně slijeme a ještě horký zabalíme do plátků šunky (můžeme dávat více kusů chřestu do jedné rolky – záleží na velikosti chřestu i pokrájené šunky). Vzniklé rolky svážeme jarní cibulkou, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. Jako přílohu volíme například čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Kuskus s tuňákem a cibulí

2 lžíce másla, 2 červené cibule, 2 konzervy tuňáka v olivovém oleji, 1 jarní cibulka, 3 stroužky česneku, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 200 g kuskusu, 3 dl vody nebo vývaru, několik lístků čerstvých bylinek – např. máty nebo rukoly (nemusí být)
Číst dále »
2 komentáře

Špenát z kopřiv

1 kg mladých kopřiv, 2lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 až 2 vejce, sůl, smetana
Číst dále »
0 komentářů
Duben 4., 2017
Polévky teplé

Rychlá rajčatová polévka s těstovinami

2 plechovky loupaných rajčat, 4 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1 litr zeleninového vývaru (může být z kostky) nebo vody, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 1 větší rajčatový protlak, 1 lžička cukru, sůl a pepř, vařené těstoviny, bazalka (čerstvá nebo sušená)
Číst dále »
0 komentářů
Duben 4., 2017
Bramborové pokrmy

Kopřivové bramboráky

800 g brambor, 1 svazek mladých kopřiv, 2 vejce, 100 g hladké mouky, 5 stroužků česneku, 1 lžička majoránky, sůl, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Březen 27., 2017
Bezmasá jídla

Papriky plněné rýžovo-sýrovou směsí, zapečené s nivou

Papriky omyjeme, zbavíme jader a rozkrojíme napůl. Rýži uvařenou podle návodu, necháme vychladnou a přidáme k ní dozlatova opečenou cibulku a nastrouhaný eidam. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Paprikové lusky si na 15 minut vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme cca 15 minut. Poté je vyndáme a plníme rýžovou směsí. Vše na závěr posypeme nastrouhanou nivou a zakápneme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme dalším 15 minut na 180 stupňů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky