Halloween

Vyberte si z 37 receptů

Strašidelné masové koule

400 g hovězího mletého masa, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 100 g tvrdého sýra, 1 lžíce plnotučné hořčice, pepř, sůl, olivový olej, špagety, sterilovaná rajčata, olivy, mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 31., 2019
Moučníky nepečené

Marcipánové prsty čarodějnice

Falešný marcipán: 1/4 kg sušeného polotučného mléka, 1/2 kg moučkového cukru, 3 vrchovaté lžíce medu, 2 lžíce vody, 1 lžíce mandlového aroma (např. od společnosti Dr. Oetker), trochu solamylu, 1 až 2 balíčky cukrárenského zeleného želé (také od Dr. Oetker) nebo trochu zelené potravinářské barvy Dále: trochu rozehřáté čokolády, celé neloupané mandle
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 31., 2019
Nápoje teplé

Dýňové latte (nejen) na Halloween

200 g máslové dýně, 1 hrnek polotučného mléka, 14 g kávy espresso (dvě porce), 1 lžíce cukru, našlehaná smetana, trochu mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 31., 2019
Moučníky pečené

Pavoučí muffiny

1 vejce, 70 g másla, 70 g krupicového cukru, 150 ml mléka, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 10 g holandského kakaa, 20 g kvalitní čokolády, čokoládová poleva (může být hotová), pendrekové tyčinky z lékořice, čokoládové „knoflíky“ (popř. tmavé lentilky), kuličky na dekoraci (prodává např. společnost Dr. Oetker), kousek čokolády
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 31., 2019
Pomazánky

Pomazánka z červené řepy a tvarohu

Zdravá, rychlá a lehká pomazánka, která jistě potěší chuťové buňky každého milovníka červené řepy. Budeme potřebovat: 250 g předvařené červené řepy, 1 vanička (nízkotučného) tvarohu, 2 stroužky česneku, 1 menší červená cibule a sůl s pepřem podle chuti.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 17., 2019
Rýžové pokrmy

Dýňové rizoto

Dýni rozkrojíme, vydlabeme vnitřek se semínky a dýni omyjeme. Její dužinu nakrájíme na menší kostky a ty dáme na plech spolu s pokrájenou cibulí a česnekem. Pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby předehřáté na 200 °Celsia. Pečeme asi 20 minut (dýně změkne a na okrajích zezlátne). V průběhu pečení dýně si připravíme rizoto: Na hlubší pánvičce si na trošce olivového oleje osmahneme nasucho rýži (jen chvíli a stále přitom mícháme), poté ji zalijeme bílým vínem a dále postupně přidáváme sběračku vody nebo zeleninového vývaru – vždy, když se předchozí tekutina téměř vyvaří. Takto pokračujeme tak dlouho (asi 15 až 20 minut), dokud není rýže hotová. Poté k ní přidáme opečené kousky dýně s cibulí a česnekem, najemno nastrouhaný kousek čerstvého zázvoru a vše promícháme. Ochutíme solí, mletým pepřem a citronovou šťávou. Podle možností přidáme pár lístků čerstvé šalvěje a můžeme podávat. Dýňové rizoto se hodí jako příloha k masu či rybě, ale výborné je i samotné.
Číst dále »
0 komentářů

Dýňové pyré

Pokud děláte dýňové muffiny, dýňové vafle, dýňové brownies, dýňové lívanečky, nebo třeba dýňový dort, budete na vše potřebovat dýňové pyré. Víte, jak ho připravit?
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 17., 2019

Dýňová ovesná kaše

S dýňovými recepty ještě nekončíme! Vyzkoušejte například dýňové pyré podle předešlého receptu a můžete ho ihned využít na neobvyklou ranní snídani. Budeme potřebovat: 2 lžíce dýňového pyré, 1 lžíce medu, sůl, ovesné vločky (množství přizpůsobte tomu, kolik sami sníte), mléko (tolik, aby všechny vločky pokrylo), špetka skořice, špetka muškátového oříšku, špetka mletého zázvoru, rozinky a oříšky
Číst dále »
1 komentář
Říjen 17., 2019

Dýňové noky s parmazánem

1 kg dýně, 250 g hladké mouky, 2 vejce, 120 g másla, olivový olej, 100 g parmezánu, olej na smažení, bylinky, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky