Střední

Vyberte si z 431 receptů

26 března., 2024
Zeleninová jídla

Muffiny se špenátem a slaninou

200 g mraženého špenátu, 200 g anglické slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 270 g hladké mouky, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, 2 vejce, sůl, mletý pepř, 3 bílky
Číst dále »
0 komentářů
26 března., 2024
Moučníky pečené

Velikonoční věnec

500 g polohrubé mouky, 80 g cukru, 1 balení sušeného droždí, sůl, 250 ml mléka, 1 vejce, 100 g másla, 200 g mandlí, 100 g rozinek, 2 lžíce medu, 1 lžíce smetany
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2024
Ryby a mořské plody

Losos v kabátku se špenátem a bazalkovou omáčkou

400 g lososa, 2 hrsti špenátových listů, 1 lžíce másla, 2 šalotky, 2 stroužky česneku, 200 ml smetany, sůl, pepř, 1 balení listového těsta, 1 žloutek, 1 dl bílého vína, ½ dl vývaru, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 hrst čerstvé bazalky
Číst dále »
0 komentářů

Paštika z husích jater

100 g másla (do paštiky), 1 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 kg kachních jater, 150 ml červeného vína, sůl, mletý pepř, trochu čerstvého nebo sušeného tymiánu, 50 g másla (na přelití)
Číst dále »
0 komentářů
11 března., 2024
Drůbež

Špízy s tofu

Na špízy: 4 balíčky tofu, sojová omáčka, zelenina podle libosti (červená paprika, cuketa, červená cibule…) a olej na smažení (např. řepkový).
Číst dále »
0 komentářů
11 března., 2024
Přílohy

Kukuřičný chléb

1 hrnek hrubé kukuřičné mouky, 1 hrnek hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 2 lžíce krupicového cukru, trochu soli, 2 vejce, 1 hrnek kysaného mléka, 3 lžíce másla, trochu oleje (na vytření formy nebo menšího pekáčku)
Číst dále »
0 komentářů

Indické taštičky Samosa

Těsto: 400 g hladké mouky, sůl, 100 g másla, 150 ml vody Náplň: 400 g brambor, 1 a 1/2 lžičky hořčičného semínka, 2 střední cibule, 2 zelené chilli papričky (popř. trošku mletého chilli), 1 a 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžíce kari, 400 g zeleného hrášku, 1 a 1/2 lžičky garam-masaly (směs indického koření), sůl, 2 lžíce zeleného koriandru, 2 lžíce citronové šťávy, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
7 března., 2024
Polévky teplé

Květáková polévka se sýrovými noky

Nejprve si připravíme polévku: Na másle si dozlatova osmažíme cibulku a přidáme k ní nakrájené brambory a květák (kousek květáku můžeme nechat stranou na ozdobu). Ochutíme solí, pepřem a čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. Zprudka osmažíme a zalijeme vodou. Vaříme, dokud nejsou brambory a květák uvařeny. Rozmixujeme tyčovým mixérem na kaši a zalijeme smetanou, přivedeme k varu a podle potřeby ještě dochutíme. Noky uděláme následovně: Vejce smícháme s nastrouhaným eidamem a prolisovaným česnekem. Poprášíme moukou a vytvoříme tužší těsto, které nabíráme na lžíci a vkládáme do vroucí polévky. Necháme vařit zhruba 3 minuty, poté polévku stáhneme z plamene. Na závěr můžeme osmahnout na trošce másla i schované kousky květáku a ozdobit jimi polévku spolu se zelenou petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
7 března., 2024
Zeleninová jídla

Palačinky s ratatouille a kozím sýrem

Perfektní kombinace chutné zeleninové směsi doplněná výrazným kozím sýrem, to vše zabalené v měkké palačince. Na přípravu budeme potřebovat: 500 ml mléka, 250 g hladké mouky, 2 vejce, ½ lžičky kypřicího prášku do pečiva, ½ lžičky soli, ½ lžičky sušeného česneku, olej na smažení, ratatouille a kozí sýr
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky