Náročné

Vyberte si z 26 receptů

Listopad 11., 2019
Moučníky pečené

Svatomartinské rohlíčky

Těsto: 100 g másla, 60 g krupicového cukru, 2 žloutky, 2 lžíce tuzemáku, trochu citronové kůry, 1/4 l mléka, 30 g droždí, 1 lžíce krupicového cukru (na kvásek), 1/2 kg polohrubé mouky, špetka soli Maková náplň: 100 g čerstvě umletého máku, 120 ml mléka, 40 g krystalového cukru, 20 g strouhaného perníku, 1 vanilkový cukr, trochu mleté skořice a citronové kůry Tvarohová náplň: 1/4 kg měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 žloutek, 2 lžíce tuzemáku, 40 g krystalového cukru, špetka muškátového květu (nemusí být) Dále: vejce (na potření těsta), trochu moučkového cukru (na posypání) – nemusí být
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 5., 2019
Drůbež

Pečená kachna se zelím

1 kachna, sůl a kmín (na kachnu), 400 g zelí, 1 větší cibule, 50 g sádla, 1 lžíce celého kmínu, 100 g hladké mouky, 2 lžíce cukru, sůl, trochu bílého vína
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 25., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Irish stew (irský guláš)

Irish stew je tradiční irský pokrm, který si zakládá především na kvalitě surovin. Budeme potřebovat: Na vývar: 1 kg jehněčích kostí, 1 mrkev, 2 cibule, 1 malý celer, 2 bobkové listy, cca 6 kuliček pepře, kousek tymiánu a sůl. Dále pak: 1 kg jehněčího plecka nebo krkovice, 500 g moučných brambor, 500 g pevných brambor, 6 mrkví, 1 kg cibule, tymián, sůl, pepř a zelená petrželka.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 22., 2019
Zvěřina a ostatní maso

Králík na česneku

1 králík, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 100 g sádla, 1 lžička celého kmínu, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Září 9., 2019
Moučníky pečené

Citronové makronky

Nejprve si připravíme těsto: V mixeru necháme chvilku (max. 20 sekund) mixovat moučkový cukr s mletými mandlemi, citronovou kůrou a troškou žlutého potravinářského barviva. Z bílků si vedle vyšleháme sníh a opatrně do něj přidáváme krupicový cukr, aby nám vznikla pevná hmota. Tu také velmi opatrně vmícháme do sypké směsi z mandlí, moučkového cukru, citronové kůry a barvy. Vzniklé těsto přendáme do cukrářského sáčku a plech vyložíme pečicím papírem. Na plech uděláme asi 30 koleček o průměru 3 cm (raději více od sebe, aby se neslepila). Troubu předehřejeme na 160° Celsia. Než dáme plech do troubu, silně klepneme plechem o stůl či kuchyňskou linku (bublinky z těsta se tak dostanou ven). Pečeme 10 až 15 minut, necháme dalších 10 minut vychladnout na plechu a až poté je sundáme. Nyní se pustíme do přípravy náplně: Mascarpone nebo Philadelphii vyšleháme s moučkovým cukrem a vmícháme citrónovou šťávu. Upečené makronky slepujeme vždy dvě k sobě připravenou náplní.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 11., 2019
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Domácí chléb

V trošce vlažné vody si necháme vzejít kvásek. Mezitím si do mísy prosijeme hladkou mouku, přidáme sůl, kmín a vše důkladně promícháme. Poté vmícháme vzešlý kvásek a zpracujeme důkladně ručně těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 až 40 minut. Z vykynutého těsta poté utvoříme bochník, který nožem párkrát lehce na povrchu nařízneme, posypeme moukou a  dáme na plech vyložený pečicím papírem. Tam necháme ještě chvilku dovykynout. Po vykynutí pečeme nejprve v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut. Po této době snížíme teplotu na 160 °C a pečeme dalších přibližně 45 minut (dokud nebude mít chléb opečenou kůrku). Čerstvý chléb podáváme například ke škvarkům nebo domácí paštice. Poznámka: Náš recept na vepřové škvarky naleznete ZDE a recept na domácí paštiku máme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Prosinec 19., 2018
Moučníky pečené

Vánoční peprmintové makronky

Možnosti experimentování s příchutěmi makronek jsou nepřeberné. K nedotknutelné klasice jakou jsou vanilkové rohlíčky či linecké vyzkoušejte přidat tuto netradiční křehkou delikatesu z mandlí, která nádherně oživí vánoční stůl.
Číst dále »
0 komentářů

Kávové makronky

Těsto: 100 g mandlové mouky (jemně namletých mandlí), 100 g moučkového cukru, 2 bílky, 50 g krupicového cukru, 1 lžíce kávy Krém: 100 g bílé čokolády, 1 lžíce silného espressa, 7 cl plnotučné smetany na vaření
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky