Jednoduché

Vyberte si z 897 receptů

3 července., 2019
Grilované pochoutky

Grilované ovocné špízy s limetkovým žervé

ovoce dle chuti, 4 lžíce tmavého rumu, 1 lžička šťávy z limetky, 1 lžíce mletého nového koření, 4 lžíce třtinového cukru, 60 g smetanového sýru žervé, 1/2 lžičky jemně nastrouhané kůry z citronu, 1 lžíce moučkového cukru
Číst dále »
0 komentářů
3 července., 2019
Moučníky nepečené

Ovocné špízy s čokoládou

10 ks čerstvých jahod, 2 ks kiwi, 1 ks banánu, 1/2 ks ananasu (popř. malý ananasový kompot), 100 g čokoládové polevy
Číst dále »
0 komentářů
3 července., 2019
Grilované pochoutky

Kuře piri piri a grilovaná kukuřice

Nejprve si připravte marinádu. Do mixéru vložte všechny ingredience a rozmixujte je na hladkou pastu. Připravte si ostrý špičatý nůž. Kuře položte hřbetem nahoru. Odřežte přečnívající kůži na krku a u biskupa. Nožem vyřízněte páteř – řezy veďte po obou jejích stranách. Páteř vyjměte, kuře rukama roztlačte naplocho a vložte jej do mísy, ve které ho budete marinovat. Asi třetinu marinády vmasírujte do vnitřní části kuřete, druhou třetinu do jeho vnější části. Zbývající třetinu marinády si odložte pro servírování. Takto připravené kuře nechte marinovat při pokojové teplotě alespoň 20 minut, nejlépe však několik hodin v lednici (kuře si můžete připravit až 1 den předem). Gril rozehřejte na středně vysokou teplotu. Mřížku potřete olejem. Kuře vyjměte z mísy a položte jej na rozpálený gril kůží dolů. Využijte i zbytek marinády z mísy a kuře jí potřete. Grilujte přibližně 15 minut nebo dokud není kůžička zlatohnědá. Poté kuře obraťte a grilujte ještě dalších 15–20 minut. Propečení můžete zkontrolovat i teploměrem, správně propečené kuře by mělo mít vnitřní teplotu asi 80 °C (na prsou 75 °C). Před porcováním nechejte kuře ještě 5 minut odpočinout. Servírujte s nasekanými čerstvými bylinkami, zbytkem piri piri omáčky a grilovanou kukuřicí s domácím bylinkovým máslem. Na domácí máslo […]
Číst dále »
0 komentářů
2 července., 2019
Grilované pochoutky

Grilovaná vepřová žebra a salát Coleslaw

Žebra očistěte a odblaňte. Nakrájejte je velkým ostrým nožem na jednotlivá žebra. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. Smíchejte ho s prolisovaným česnekem, medem, sójovou omáčkou, solí a pepřem. Dobře promíchejte a vzniklou marinádou potřete maso. Žebra naskládejte do grilovací misky, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 4 hodiny marinovat v chladu. Marinované maso grilujte 8 minut po každé straně, poté grilovací misku na roštu přesuňte na menší žár, přiklopte gril a pečte ještě asi 15 minut. Grilovaná žebra výborně doplní salát Coleslaw. Salát Coleslaw Zelí a cibuli nakrájejte na drobné kostičky, mrkev na tenké nudličky. Zakysanou smetanu nebo majonézu smíchejte se solí, pepřem, cukrem, vinným octem, citronovou šťávou a do dresinku vmíchejte zeleninu. Salát nechejte v lednici uležet a podávejte ho chladný. TIP: Maso při marinování nepřesolte, zbytečně by tak uvolnilo vlastní šťávu. Dosolit můžete, až hotový pokrm. 
Číst dále »
0 komentářů
1 července., 2019
Saláty

Mrkvový salát

3 větší mrkve, 1 jablko, šťáva z 1 citronu a 1 pomeranče, 3 lžíce tekutého medu, trochu olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
21 června., 2019
Nápoje studené

Jahodové mojito (koktejl)

čerstvé jahody (asi 3 větší nebo 5 menších), šťáva z 1/2 limetky, lístky čerstvé máty, 3 lžičky hnědého cukru, 4 cl bílého rumu, drcený led, sodovka (perlivá voda)
Číst dále »
0 komentářů

Domácí jahodový jogurt

1 litr plnotučného mléka, 1 malý přírodní (živý) jogurt, tekutý med (podle chuti) a čerstvé jahody
Číst dále »
0 komentářů

Smažené sýrové prsty

Sýr necháme okapat (to v případě mozzarelly) a poté si ho nakrájíme na asi prst silné a dlouhé hranolky či válečky. Osolíme je a obalíme v mouce smíchané s trošku mletého barevného pepře, v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém oleji. Podáváme k nim například rajčatovou omáčku (salsu). Poznámka: Náš recept na pikantní rajčatovou omáčku (salsu) přinášíme ZDE
Číst dále »
0 komentářů
21 května., 2019
Domácí výrobky

Domácí smetanový sýr mascarpone

3 kelímky čerstvé netrvanlivé smetany (33 %), šťáva z 1/2 citronu
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky