Jednoduché

Vyberte si z 718 receptů

Říjen 18., 2017
Polévky teplé

Tvarůžková česnečka

2 lžíce olivového oleje, 150 g slaniny, 3 cibule, asi 8 až 10 stroužků česneku, 1 a 1/2 l vody, 3 větší brambory, 1 lžička kmínu, 1 lžička soli, trochu mletého pepře a majoránky (čerstvé či sušené), 2 velké balení (300 g) olomouckých tvarůžků
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 17., 2017
Nápoje teplé

Horká čokoláda s mátou

2 hrnky vody, 100 g kvalitní tmavé čokolády (s podílem kakaa min. 70% – např. čokoláda COOP Premium), 1 lžíce kakaového másla, asi 5 lístků čerstvé máty
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 16., 2017
Saláty

Okurkový salát s avokádem

1 salátová okurka, 1 zralé avokádo, ledový salát, čerstvý kopr, olivový olej, citronová šťáva, pepř, cukr, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 16., 2017
Hovězí maso

Dušená mrkev s hovězím masem

Hovězí maso omyjeme a dáme vařit společně s vodou do papiňáku. Uvaříme doměkka, slijeme (a uschováme) vývar a maso nakrájíme na kostky. Na oleji si poté osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme oloupanou a na silnější kolečka pokrájenou mrkev. Necháme trochu opéct. Poté přidáme cukr a vývar z masa, v němž budeme mrkev dusit. Přihodíme nové koření s bobkovým listem a dusíme, dokud není mrkev téměř měkká. Zahustíme rajčatovým protlakem, přidáme pokrájené vařené hovězí maso a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti. Podáváme s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů

Zeleninové špalíky s tvarohovým dipem

Tvarohový dip (omáčka k namáčení): 1/2 měkkého tvarohu, 2 kostky lučiny, 3 lžíce zakysané smetany, 1 až 3 stroužky česneku (pro děti méně), trochu soli a mletého pepře Zeleninové špalíky: zelenina podle chuti – např. mrkev, okurka, řapíkatý celer, barevné papriky apod.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 13., 2017
Saláty

Salát z řapíkatého celeru

1 ks řapíkatého celeru, několik ředkviček, mtrochu pažitky, lžíce olivového oleje, lžíce vinného octa, cukr, sůl, pepř mletý
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 13., 2017
Těstoviny

Špagety Carbonara

Slaninu si nakrájíme na malé, úzké plátky a osmažíme na másle. Mezitím si smícháme vajíčka s nastrouhaným parmazánem. Špagety uvaříme v osolené vodě tak, aby byly ,,al dente,,. Uvařené špagety vložíme na pánev k osmažené slanině a zalijeme vajíčkem. Rychle promícháme. Vajíčko se nesmí začít srážet, mělo by být skoro syrové. Pro jemnost omáčky přidáme trochu vody z uvařených špaget. Ochutíme solí a pepřem. Můžeme přidat pokrájenou chilli papričku a ozdobíme čerstvou bazalkou nebo petrželkou.
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 13., 2017
Ryby a mořské plody

Losos na medu

6 kousků lososa, 1/2 hrnku suchého bílého vína, 1/4 hrnku medu, 1/4 hrnku sojové omáčky, 1/4 hrnku olivového oleje, 3 stroužky česneku, 1 ks citronu
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 10., 2017
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, sůl, rajčatový protlak, krystalový cukr, voda, vinný ocet, sojová omáčka, citronová šťáva
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky