Jednoduché

Vyberte si z 689 receptů

Duben 21., 2017
Nápoje studené

Rebarborová limonáda

500 g rebarbory, 2 dl jablečného moštu,. 4 cl cukrového sirupu, citronová šťáva, 1/2 l vody
Číst dále »
0 komentářů

Rebarborový džem s jahodami

1 kg řapíku rebarbory, 500 g jahod, 400 g tmavého cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 2 ks citronu, kůra z chemicky neošetřeného citronu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 18., 2017
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

Ve vlažném mléce rozšlehejte vejce s pepřem, muškátovým oříškem a jemně posekanou petrželkou a pažitkou. Rohlíky nakrájíme na kostičky a zalijeme je mlékem. Necháme je zhruba 10 minut nasát. Ke vzniklé směsi přidáme na kostičky nakrájené uzené a posekané čerstvé kopřivy. Důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a lžící sádla. Přisypeme prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Pekáček si vymažeme sádlem a vložíme do něj hotovou směs na nádivku. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů zhruba půl hodiny. Náš tip: Místo uzeného masa můžete přidat například kuřecí, králičí nebo jehněčí maso.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 5., 2017
Sladká jídla

Puding s růžovou vodou

O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů

Snídaňová quesadilla

Výborná zapečená quesadilla se hodí nejen jako vydatná snídaně, ale stejně tak jako chutný oběd či večeře. Tak ji vyzkoušejte!
Číst dále »
0 komentářů

Plněné čokoládové lívance s banánem

Upečte tyto lahodné lívance po ránu a ujišťujeme vás, že celá vaše rodina se bude olizovat a vy budete vycházet z domova s úsměvem na tváři.
Číst dále »
0 komentářů

Chřestové rolky se šunkou

Bílý chřest oloupeme od hlavičky směrem dolů a vložíme do osolené vroucí vody, do které přidáme plátek másla a plátek citronu. Chřest vaříme zhruba 10 až 12 minut (podle velikosti). Poté ho opatrně slijeme a ještě horký zabalíme do plátků šunky (můžeme dávat více kusů chřestu do jedné rolky – záleží na velikosti chřestu i pokrájené šunky). Vzniklé rolky svážeme jarní cibulkou, posypeme nasekanou pažitkou a petrželkou a ihned podáváme. Jako přílohu volíme například čerstvé pečivo.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky