Jednoduché

Vyberte si z 661 receptů

Leden 20., 2017
Moučníky nepečené

Francouzský toast s banánem

V misce si smícháme vejce s mlékem a na pánvi rozehřejeme olej. Do této vaječné směsi namočíme toastové chleby a na rozpáleném oleji je osmažíme z obou stran dozlatova. Po usmažení je necháme odkapat na papírové utěrce. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s troškou cukru a otevřeme Salko karamel. Osmažený toast pokapeme zkaramelizovaným Salkem, přidáme oslazenou zakysanou smetanu, poklademe banány pokrájenými na kolečka a vše posypeme nasekanými oříšky. Ihned podáváme. Poznámka: Salko karamel je již zkaramelizované zahuštěné slazené mléko a nemusíme jej tedy vařit. Stačí otevřít plechovku a máme bez práce sametový a lahodný karamel.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 20., 2017
Nápoje teplé

Horká zázvorová limonáda

Cukrový sirup: ½ kg krystalového cukru, 375 ml vody Zázvorová limonáda: 2 lžíce cukrového sirupu, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce medu, 1 l horké vody, citronová šťáva nebo pokrájené citrony, čerstvá máta (nemusí být)
Číst dále »
1 komentář
Leden 18., 2017
Drůbež

Kuřecí špalíčky s hořčicovou omáčkou

5 ks kuřecích prsou, 2 ks vajec, hladká mouka, kukuřičné lupínky, olej na smažení, sůl, pepř, koření na kuře, hořčice, kečup, sojová omáčka, chilli
Číst dále »
0 komentářů
Leden 17., 2017
Pomazánky

Křenová pomazánka

2 balení sýru Akawi, nastrouhaný čerstvý křen, salám Vysočina, pažitka nebo petrželka, sůl, pepř
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a tymiánem.
Číst dále »
0 komentářů

Avokádová majonéza

Také chcete po Vánocích svému tělu trošku odlehčit, ale nechcete se vzdát všeho ,,dobrého,,? Přinášíme vám skvělou alternativu klasické majonézy, kterou můžete použít například k masům, či pečené zelenině.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 12., 2017
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud chcete ale vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát, mátu a posunete její chuť opět na jinou úroveň!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 12., 2017
Pomazánky

Pomazánka z pečených paprik

Nejen že je tato pomazánka na přípravu opravdu snadná, ovšem její výrazná chuť vás skutečně překvapí a především ji můžete zařadit i do zdravého jídelníčku!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

V kastrolu si na olivovém oleji osmahneme nejprve pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přilijeme rajčata z plechovky (včetně nálevu) a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka a podle možností ozdobíme zelenou petrželkou nebo čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky