Jednoduché

Vyberte si z 833 receptů

Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Citronové suflé

Kombinace jemného sladkého krému s osvěžujícím citronovým podtónem vás zkrátka dostane!
Číst dále »
0 komentářů
Únor 19., 2019
Moučníky pečené

Dort z červené řepy

O červené řepě už bylo řečeno mnoho, její blahodárné účinky na zdraví našeho těla jsou jistě nezpochybnitelné. Vyzkoušejte ji přidat do tohoto snadného dezertu a spojte tak velmi chutné s velmi zdravým.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 18., 2019
Moučníky pečené

Pomerančové muffiny

Vanilkový cukr, krupicový cukr a vajíčko vyšleháme do pěny a přidáme olej, mléko a pomerančovou šťávu. Vše promícháme s moukou a práškem do pečiva. Do směsi nastrouháme pomerančovou kůru ze dvou chemicky neošetřených pomerančů a vše důkladně zamícháme. Plníme do muffinových košíčků (do 2/3) a pečeme na 180 stupňů zhruba 20 až 30 minut.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí citronový sirup

Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 18., 2019
Drůbež

Kuře na pomerančích

1 kuře, 1 lžíce koření na kuře, 1 lžíce worcesterské omáčky, 3 lžíce olivového oleje, 2 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 150 ml bílého vína, nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného (bio) pomeranče a šťáva ze 2 pomerančů, 2 lžíce másla, 1 pomeranč na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Únor 18., 2019
Saláty

Salát z pekingského zelí

Pekingské zelí nakrájíme na nudličky, okurku s paprikou na malé kousky. Přendáme do větší misky a vmícháme kukuřici (bez nálevu). Nyní si vytvoříme zálivku na salát: všechny ingredience smícháme a mícháme tak dlouho, dokud se nerozpustí cukr a sůl. Přelijeme přes zeleninu a zamícháme. Salát podáváme vychlazený.
Číst dále »
0 komentářů

Citronový krém

Citrony omyjeme, jejich kůru nastrouháme a vymačkáme z nich šťávu. Kůru i šťávu dáme do hrnce, přidáme cukr se žloutky a vyšleháme mixérem. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hladký krém. Poté odstavíme z ohně a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Opět promícháme a použijeme podle potřeby. Poznámka: Citronový krém je výborný například na palačinky, omelety, lívance nebo do zákusků.
Číst dále »
0 komentářů

Omeleta s hráškem

4 vejce, 2 lžíce mléka, 1 konverva hrášku ve slaném nálevu, 100 g slaniny nebo šunky, kousek másla, zelený salát na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Štrůdl se sýrem a bylinkami

1 balíček listového těsta, 2 balení nivy, 2 kelímky sýra žervé, 2 hrsti zelených bylinek (petrželka, pažitka, jarní cibulka…) a 1 vejce na potření
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky