Jednoduché

Vyberte si z 696 receptů

Květen 24., 2017
Vepřové maso

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Maso zlehka naklepejte, z obou stran mírně osolte, opepřete a potřete rozmělněným česnekem. Udělejte marinádu: Máslo rozehřejte na pánvi s vyšším okrajem, přilijte pivo, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložte maso a nechte přes noc v chladu. Před grilováním maso vyjměte z chladničky a nechte dojít do pokojové teploty. Plátky grilujte asi 6–7 minut a poté je otočte. Během grilování potírejte zbylou marinádou. Podávejte s česnekovopažitkovým dipem, opečenými brambory či salátem. Česnekovopažitkový dip Zakysanou smetanu dejte do misky, přidejte olej a vyšlehejte dohladka. Přidejte drcený česnek, najemno naseknou pažitku a dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním vychlaďte. Tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout. K šťavnaté krkovičce se skvěle hodí vychlazená Coca-Cola.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 22., 2017
Moučníky pečené

Bezlepkový makovec

Pamatujete si stále na tradiční a poctivý makovec? Máme pro vás skvělý recept, který pracuje pouze s bezlepkovými surovinami, tudíž si jej mohou vychutnat i jedinci s alergií či nesnášenlivostí lepku.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 22., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Crostini se sýrem, ořechy a jahodami

Pokud jste někdy ochutnali italskou bruschettu a zachutnala vám, rozhodně vyzkoušejte také crostini. Jedná se o obdobný italský předkrm, ovšem kombinace chutí jsou mnohem rozličnější. Velmi často se připravují například ve sladko-slané verzi s ovocem a sýry a fantazii se mezi nekladou.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Saláty

Melounový salát na sladko

1 ks malý žlutého melounu (např. typ medový/síťový), oblíbené drobné letní ovoce (např. maliny, jahody, borůvky), 3 lžíce medu, šťáva z citronu
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Domácí výrobky

Domácí banánové chipsy

2 banány, citron, mletá skořice
Číst dále »
0 komentářů
Květen 15., 2017
Přílohy

Lehký vaječný chléb (cloud bread)

Pokud se snažíte vyhýbat pečivu z mouky nebo jej alespoň omezit, ale přesto si rádi pochutnáte na sendviči nebo přikusujete kousek chleba k polévce, vyzkoušejte cloud bread.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 15., 2017
Předkrmy a lehká jídla

Mini párečky v těstíčku (corn dogs)

Tyto malé párečky se řadí mezi finger foods, neboli jakousi formu jednohubek, předkrmů. Jsou velmi oblíbené především v Americe, ale zaručujeme vám, že jakmile je jednou vyzkoušíte, nebudou už chybět na žádné vaší akci.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 12., 2017
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 10., 2017
Nápoje studené

Domácí jahodové mléko

hrst jahod (asi 5 až 10 kousků – dle velikosti), 1 l plnotučného mléka, 4 lžíce cukru, 1 vanilkový lusk, trochu citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky