Velikonoční pokrmy

Vyberte si z 23 receptů

Duben 18., 2019
Velikonoční pokrmy

Italský velikonoční koláč pasqualina

Těsto: 450 g hladké mouky, mořská sůl, 45 ml panenského olivového oleje, 90 ml teplé vody, špetka sody nebo kypřicího prášku do pečiva Náplň: 1,2 kg čerstvého špenátu, olivový olej, 1 cibule, 2 stroužky česneku, mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, 1 hrst ploché petrželky, 4 vejce, 300 g sýru ricotta, 120 g strouhaného parmazánu, 1 lžička majoránky, 1 vejce na pomazání
Číst dále »
0 komentářů

Kopřivová polévka

150 g listů z mladých kopřiv, 1 litr zeleninového vývaru, 1 cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 kelímek zakysané smetana (do polévky) – doporučujeme naši zakysanou smetanu Ranko, 1 žloutek, sůl, čerstvě mletý černý pepř, špetka muškátového oříšku a zakysaná smetana (na ozdobu).
Číst dále »
0 komentářů

Špenátové palačinky

cca 1/2 balíčku mraženého špenátového protlaku (170 až 200 g), 2 hrnky mléka (tj. 4 až 5 dl), 2 vejce, asi 200 g polohrubé mouky, trochu soli, mletý pepř, 2 až 3 stroužky česneku, olej na smažení
Číst dále »
0 komentářů
Duben 17., 2019
Velikonoční pokrmy

Špenát z kopřiv

1 kg mladých kopřiv, 2lžíce sádla, 1 velká cibule, 2 lžíce hladké mouky, 3 stroužky česneku, 1 až 2 vejce, sůl, smetana
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové kraslice

K Velikonocům neodmyslitelně patří barevná vajíčka. Proč si tedy nevyrobit originální čokoládové vajíčko, které vyzdobíme jako kraslici? 
Číst dále »
0 komentářů

Jarní polévka z medvědího česneku

1 a 1/2 litru zeleninového vývaru, 4 menší brambory, 2 svazky medvědího česneku, 1 cibule, 3 lžíce másla, 1 kelímek smetany (vyzkoušejte naši smetanu Ranko z COOPu), muškátový oříšek, sůl a čerstvě mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

10 rohlíků, 300 ml mléka, 2 vejce, 400 g libového uzeného masa, 2 až 4 hrsti čerstvých mladých kopřiv, sůl, pepř, sádlo (na vymazání pekáče) + 2 lžíce sádla (do nádivky), trochu strouhaného muškátového oříšku a 1 kypřicí prášek do pečiva
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční bochánek (mazanec)

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. V míse rozmícháme mouku, cukr, vanilkový cukr, máslo a sůl. Zaděláme kváskem, přilijeme žloutky a přidáme citronovou kůru. Vše vymícháme v hladké, tužší těsto.  Přidáme rozinky namočené v tuzemáku (i s tuzemákem) a mandle. Poprášíme moukou a necháme zakryté v teple asi hodinu odpočívat. Pak na plech vytvarujeme jeden velký nebo dva menší bochánky a necháme ještě asi půl hodiny kynout. Před vložením do trouby nahoře bochánek křížem „nastřihneme“ a oblepíme proužky pečicího papíru, aby bochánky vyběhly nahoru a ne do stran. Poté potřeme rozšlehaným vajíčkem (aby měl bochánek zlatavou barvu), posypeme plátky mandlí (popř. ovesnými vločkami) a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Po zapečení (asi po 10 až 15 minutách) proužky odstraníme. Pečeme dalších 30 až 45 minut při 175°C. Po upečení bochánek pocukrujeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky