Velikonoční pokrmy

Vyberte si z 23 receptů

Jarní polévka z medvědího česneku

1 a 1/2 l zeleninového vývaru, 4 menší brambory, 2 svazky medvědího česneku, 1 cibule, 3 lžíce másla, 1 kelímek smetany, muškátový oříšek, sůl, pepř, oříšky na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů

Vajíčková pomazánka

6 natvrdo uvařených vajec, 80 g másla, 2 lžíce bílého jogurtu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 jarní cibulky nebo svazek čerstvé pažitky, sůl, mletý pepř
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční nádivka

10 rohlíků, 300 ml mléka, 2 vejce, 400 g libového uzeného masa, 2 až 4 hrsti čerstvých mladých kopřiv, sůl, pepř, sádlo (na vymazání pekáče) + 2 lžíce sádla (do nádivky), trochu strouhaného muškátového oříšku a 1 kypřicí prášek do pečiva
Číst dále »
0 komentářů

Čokoládové kraslice

K Velikonocům neodmyslitelně patří barevná vajíčka. Proč si tedy nevyrobit originální čokoládové vajíčko, které vyzdobíme jako kraslici? 
Číst dále »
0 komentářů

Velikonoční mrkvový dort

250 g mrkve, 250 g špaldové mouky (hrubé nebo polohrubé), 1 prášek do pečiva, 2 vejce, 1 až 2 dl mléka, 150 g hnědého (třtinového) cukru, 100 g másla, 50 g vlašských ořechů, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy, poleva a marcipánové ozdoby (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Špenátová krémová polévka

500 g čerstvých špenátových listů (popř. 1 balení mraženého špenátu), kousek másla, 1 velká cibule, 5 stroužků česnkeu, 1 litr vody nebo vývaru, 250 ml smetany, sůl, mletý pepř a špetka muškátového oříšku.
Číst dále »
0 komentářů

Špenát s vejcem

Čerstvý špenát důkladně omyjeme a listy spaříme v osolené vodě. Na oleji si mezitím zpěníme plátky česneku (na mírném ohni!), přidáme spařený špenát, osolíme, opepříme, zamícháme a přilijeme smetanu. Doprostřed rozklepneme vajíčka a necháme je pod pokličkou „dojít“. Hotový pokrm ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Tvarohový velikonoční beránek

100 g rozinek či kandovaného ovoce, 70 ml tuzemáku, 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť), 120 g moučkového cukru, 250 g másla, 1 měkký polotučný tvaroh, 350 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce tuku na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
3 komentáře

Kopřivová polévka

Mladé kopřivové listy omyjeme pod vodou, necháme okapat a poté jemně nasekáme. Dáme dusit na asi 6 minut do hrnku zeleninového vývaru. Mezitím si oloupeme a pokrájíme cibuli na kostičky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Poté ji přidáme ke kopřivám a přilijeme zbytek vývaru. Rozmixujeme dohladka, krátce povaříme a odstavíme. Kysanou smetanu ušleháme se žloutkem a zašleháme do odstavené polévky. Polévku pak opatrně opět zahřejeme, aby se spojila se žloutkem. Osolíme a okořeníme pepřem a špetkou muškátového oříšku. Na závěr ozdobíme trochou kysané smetany a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky