Vánoční pečivo a cukroví

Vyberte si z 29 receptů

Domácí snickers tyčinky

Do větší misky dáme lžičku vody, přidáme sirup, burákové máslo, moučkový cukr a vanilkové aroma a vše dobře mixérem promícháme. Po promíchání vznikne burákové těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do vyššího hranatého pekáčku. Toto těsto dáme do ledničky, aby nám dobře ztuhlo. Mezitím si vytvoříme karamelovou hmotu: V menším hrnci necháme na mírném plameni rozpustit karamelky s trochou vody. Pozor: karamelky se musí stále míchat, jinak se nám připálí! Když jsou skoro všechny karamelky rozpuštěné, přidáme nesolené nahrubo nasekané buráky a mícháme do spojení. Horkou karamelovou hmotu rozprostřeme navrch burákového těsta a opět necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlé burákovo-karamelové těsto nakrájíme na stejně velké kousky tak, aby připomínaly tvarem tyčinky snickers. Nakrájené kousky celé namáčíme v tekuté čokoládě, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni v hrnci. Obalené tyčinky odkládáme na pečící papír, kde je necháme naposledy ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové kuličky

1/2 balíčku dětských piškotů, 1 mléčná čokoláda, 50 g másla, 100 g umletých rozinek, 4 lžíce tuzemáku
Číst dále »
0 komentářů

Domácí Rafaelo kuličky

1 balení vanilkových oplatek, 100 ml vody, 250 g moučkového cukru, 1/2 (125 g) změklého másla Ranko, 100 g strouhaného kokosu (doporučujeme strouhaný kokos Dle Gusta), 200 g sušeného plnotučného mléka, 1 sáček loupaných mandlí, strouhaný kokos na obalení
Číst dále »
0 komentářů

Slepované ořechy

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g Hery, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 100 g mletých vlašských ořechů Náplň: 1 čokoláda na vaření, 1 dl mléka, 120 g cukru, 50 g kakaa, 50 g mletých ořechů, 100 g másla Na ozdobu: čokoládová poleva
Číst dále »
0 komentářů

Košíčky plněné ořechovou náplní

250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 150 g másla, vanilkový extrakt, 1 žloutek, 200 g mletých vlašských ořechů,3 lžíce polohrubé mouky
Číst dále »
0 komentářů

Šuhajdy

Šuhajdy jsou rychlým nepečeným vánočním cukrovím, které vám nezabere příliš času.
Číst dále »
0 komentářů

Linecké cukroví s nutellou

Těsto:  350 g hladké mouky, 3 žloutky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu) Dále: nutella – vyzkoušejte náš recept na domácí nutellu ZDE, moučkový cukr na posypání (nemusí být) Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme žloutky, moučkový a vanilkový cukr, měkké máslo a trochu nastrouhané citronové kůry. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice – klidně i do druhého dne. Poté ho rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary tvořítky. Polovinu tvarů přitom uděláme s vnitřním vykrojeným kolečkem. Vykrájené tvary přendáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °Celsia. Pečema asi 10 minut dorůžova. Necháme vychladnout. Vychladlé kousky slepujeme nutellou, vždy jeden plný kousek (spodní) a druhý vykrojený (s malým kolečkem) – horní kousek. Slepené linecké cukroví dáme do krabice (ne papírové) a necháme na chladném místě změknout. Před podáváním podle chuti posypeme moučkovým cukrem. Hladkou mouku nasypeme do mísy, přidáme žloutek, moučkový cukr, měkké máslo a trochu nastrouhané citronové kůry. Vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice. Poté ho rozválíme na tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary tvořítky. Polovinu tvarů přitom uděláme s vnitřním vykrojeným kolečkem. Vykrájené tvary přendáme na […]
Číst dále »
0 komentářů

Linecké cukroví

350 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 3 žloutky, trochu nastrouhané citronové kůry (z bio citronu), marmeláda nebo džem podle chuti
Číst dále »
0 komentářů

Vosí hnízda

Vosí hnízda patří k tomu nejoblíbenějšímu vánočnímu cukroví. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky