Sladká jídla

Vyberte si z 42 receptů

Září 20., 2018
Sladká jídla

Ovesná kaše s jablkem a skořicí

150 g jemných ovesných vloček, 700 ml plnotučného mléka, trochu soli, 2 jablka (do kaše), kousek másla, med, trochu mleté skořice, kousek jablka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Září 11., 2018
Sladká jídla

Domácí čokoládové těstoviny

300 g polohrubé mouky, 4 ks vajec, 4 lžíce holandského kakaa, 1 lžíce oleje, med nebo javorový sirup, tvaroh, zakysaná smetana, ovoce
Číst dále »
0 komentářů
Září 11., 2018
Sladká jídla

Čokoládovo-avokádový krém

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a dužinu vydlabeme. Banány oloupeme. Avokádo spolu s banány spojíme v mixéru do hustého krému. Ochutíme kakaem, osladíme medem či datlovým sirupem. Dáme do skleniček či misek a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Těsto: 1 a 1/2 kg brambor, 450 g hrubé mouky, 150 g hrubé krupice, trochu soli, 1 vejce Dále: cca 30 švestek, 50 g másla, 50 g rozdrcených vlašských ořechů, 50 g hrubé mouky, 50 g moučkového cukru, 1/2 lžičky mleté skořice
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 28., 2018
Sladká jídla

Jablečné lívance

6 menších jablek, 2 vejce, 350 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, mléko, olej, skořicový cukr
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 24., 2018
Sladká jídla

Rychlé palačinky s banánem

1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 13., 2018
Sladká jídla

Jablečná žemlovka

12 rohlíků, 3/4 litru mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 200 g másla, 150 g domácího vanilkového cukru – náš recept na něj naleznete ZDE, mletá skořice, hrst rozinek, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 6., 2018
Sladká jídla

Jablečné pyré

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 16., 2018
Sladká jídla

Švestkové knedlíky z kynutého těsta

Nejprve si připravíme těsto a kvásek: Do mísy nasypeme hrubou mouku, uprostřed uděláme větší důlek, do něhož nasypeme cukr. Na cukr rozdrobíme droždí a vše zalijeme vlažným mlékem. Kvásek necháme nabobtnat. Na kraj mísy rozklepneme ještě žloutek a přisypeme sůl. Vzešlý kvásek zpracujeme s ostatními ingrediencemi do tuhého a nelepivého těsta. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Po vykynutí rozdělíme na jednotlivé bochánky, které ještě mírně vytvarujeme (pomáháme si přitom vždy trochou hrubé mouky) a dovnitř vložíme vyloupané a omyté švestky. Bochánky pevně uzavřeme, aby švestky nebyly vůbec vidět. Takto připravené knedlíky vkládáme na naolejovaný pařáček do velkého hrnce, kde jsme nechali vřít vodu. (Olejem potřeme i místa, kde se knedlíky stýkají, aby se k sobě nepřilepily.) Hrnec přikryjeme poklicí a knedlíky necháme uvařit v páře. Špejlí zkoušíme, zda jsou hotové (těsto se nesmí na špejli lepit). Hotové švestkové knedlíky servírujeme na talíře, přesypeme moučkovým cukrem, mletou skořicí a polijeme máslem. Podle chuti můžeme přelít i čokoládovou polevou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky