Sladká jídla

Vyberte si z 42 receptů

Květen 17., 2019
Sladká jídla

Fazolové brownies

500 g červených fazolí v plechovce, 1 banán, 1 hrnek celozrnné nebo ovesné mouky (popř. rozmixovaných ovesných vloček), 2 lžíce kakaa, 4 lžíce třtinového cukru nebo medu, 2/3 hrnku mléka, 3 lžíce olivového nebo kokosového oleje, 100 g vysokoprocentní hořké čokolády, 1/2 vanilkového lusku, 1 lžíce kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, olej (na vymazání plechu), hrubá mouka (na vysypání plechu)
Číst dále »
0 komentářů
Květen 7., 2019
Sladká jídla

Puding s růžovou vodou

O růžové vodě jsme již mluvili v souvislosti s kosmetikou. Vyzkoušejte ovšem tento růžový zázrak přidat do dezertů a poznáte lahodnou a opravdu výjimečnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů
Duben 29., 2019
Sladká jídla

Francouzské palačinky (Crêpes) s kiwi

250 g hladké mouky, 3 vejce, 1/2 litru mléka, 100 g másla (do těsta), 50 g cukru, špetka soli, asi 1/2 kostky másla (na smažení palačinek), 3 kiwi, čokoládová poleva, trochu strouhané čokolády na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 15., 2019
Sladká jídla

Jablečné lívance

6 menších jablek, 2 vejce, 350 g hladké mouky, 1/2 prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, mléko, olej, skořicový cukr
Číst dále »
0 komentářů
Duben 3., 2019
Sladká jídla

Ovesná kaše s jablkem a skořicí

150 g jemných ovesných vloček, 700 ml plnotučného mléka, trochu soli, 2 jablka (do kaše), kousek másla, med, trochu mleté skořice, kousek jablka na ozdobu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 1., 2019
Sladká jídla

Jablečná žemlovka

12 rohlíků, 3/4 litru mléka, 3 vejce, 1/2 kg jablek, 200 g másla, 150 g domácího vanilkového cukru – náš recept na něj naleznete ZDE, mletá skořice, hrst rozinek, moučkový cukr na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Březen 13., 2019
Sladká jídla

Matcha tea lívance

O kvalitách a příznivých účincích zeleného čaje matcha tea jsme již psali. Nyní přinášíme další recept na skvělé matcha lívance!
Číst dále »
0 komentářů
Únor 26., 2019
Sladká jídla

Tvarohové koblížky plněné pudinkem

Nejprve si ve větší míse smícháme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. Vmícháme tvaroh, mléko, olej, oba cukry a špetku soli. Elektrickým šlehačem vše uhněteme do hladkého těsta. Vzniklé těsto rozdělíme na 10 až 12 stejných dílů a uděláme z nich koule. Ty osmažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. V průběhu smažení se pustíme do přípravy pudinkové náplně: Pudinkový prášek si rozmícháme v trošce mléka s cukrem. Zbylé mléko přivedeme téměř k varu a rozmícháme v něm rozpuštěný a oslazený pudinkový prášek. Za stálého míchání necháme pudink nad ohněm zhoustnout. Odstavíme a necháme vychladnout. Na závěr přidáme k pudinku ušlehané máslo s tvarohem a tuzemákem. Usmažené koblížky mezitím pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk. Pudinkovou náplň naplníme do igelitového sáčku, kterému jsme odstřihli malý roh (popř. do cukrářského sáčku se špičkou ke zdobení) a plníme jím usmažené koblížky. Koblihy je nejlepší plnit tak, že v místě, kde mají na boku kroužek po smažení, uděláme nejprve tupým koncem nějakého dřevěného štětečku dírku (o průměru asi tak 0,5 cm) a tímto otvorem pak dáváme náplň. Těsně před podáváním je pocukrujeme.
Číst dále »
0 komentářů
Únor 26., 2019
Sladká jídla

Plněné a smažené koblížky

V misce rozetřeme droždí s trochou cukru. Přidáme polovinu teplého mléka, vrchovatou lžíci mouky, promícháme a dáme na teplé místo vzejít kvásek. Mezitím utřeme máslo se zbývajícím cukrem do pěny, přidáme žloutky a dobře zpracujeme. Přilijeme napěněný kvásek, tuzemák, sůl a citronovou kůru. Postupně přidáváme mouku a zbytek teplého mléka. Vařečkou dál propracováváme, aby bylo krásně hladké, vláčné a na povrchu se tvořily puchýřky. Pak ho zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba hodinu kynout. Poté těsto přesuneme na pomoučený vál a vyválíme plát silný asi jeden centimetr. Otočeným hrnečkem vykrajujeme kolečka, přičemž na jedno dáme vždy lžičku marmelády a druhým kolečkem jej přiklopíme. Okraje zamáčkneme prstem a opět skleničkou vykrojíme. Dáme na utěrku a necháme ještě půl hodiny kynout. V kastrolu si mezitím rozehřejte tuk (musí ho být dost na to, aby v něm koblížky při smažení plavaly). Plněné a vykynuté koblížky smažíme dvě až tři minuty dozlatova. Pak je otočíme a osmažíme i z druhé strany. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Koblihy smažené na sádle 500 g hladké mouky (pokojová teplota), asi 250 ml mléka, 20 g droždí, 2 žloutky, 1 poctivá lžíce másla nebo sádla, 1 lžíce rumu, 2 lžičky cukru, lžička soli, 1 […]
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky