Saláty

Vyberte si z 58 receptů

Červenec 31., 2017
Saláty

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, svazek ředkviček, kousek okurky hadovky, 1 červená paprika, asi 10 malých žlutých rajčátek, 4 mladé jarní cibulky, 1 sklenice sušených rajčat v oleji, 200 g mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo libeček)
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 7., 2017
Saláty

Caprese salát s fíky

Italskou klasiku s rajčaty a mozzarellou jistě všichni znají. Co takhle ale chutě trochu pozměnit a překvapit originálním a osvěžujícím salátem s exotickými fíky?
Číst dále »
0 komentářů
Červen 29., 2017
Přílohy, Saláty,

Hlávkový salát se smetanou

2 ks hlávkového salátu, 1 kelímek smetany ke šlehání, 1/2 l vody, 7 lžic octa, 2 lžičky soli, 4 lžíce cukru, 2 špetky mletého pepře
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2017
Saláty

Řecký salát

6 až 8 rajčat (podle velikosti), 1/2 salátové okurky, 1 červená cibule, kousek zeleného salátu, 4 lžíce olivového oleje, trochu vinného octa, trochu soli (např. sůl jedlá s jodem Klasik), 100 g černých oliv, 1 balení (180 g) balkánského sýra Ranko, 1 lžička oregana (nasekaného čerstvého nebo sušeného)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 9., 2017
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Květen 29., 2017
Saláty

Melounový salát na slano

Salát: 1/2 oranžového melounu Galia, 100 g šunky (nejlépe např. parmské), 1 sáček kuliček z mozzarelly Mátová zálivka: 2 lžíce citronové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, čerstvá máta
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Saláty

Melounový salát na sladko

1 ks malý žlutého melounu (např. typ medový/síťový), oblíbené drobné letní ovoce (např. maliny, jahody, borůvky), 3 lžíce medu, šťáva z citronu
Číst dále »
0 komentářů
Květen 12., 2017
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 4., 2017
Saláty

Fazolový salát

Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky