Saláty

Vyberte si z 58 receptů

Červen 19., 2017
Saláty

Řecký salát

6 až 8 rajčat (podle velikosti), 1/2 salátové okurky, 1 červená cibule, kousek zeleného salátu, 4 lžíce olivového oleje, trochu vinného octa, trochu soli (např. sůl jedlá s jodem Klasik), 100 g černých oliv, 1 balení (180 g) balkánského sýra Ranko, 1 lžička oregana (nasekaného čerstvého nebo sušeného)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 9., 2017
Saláty

Salát z grilovaných hrušek

3 hrušky, čerstvý zelený salát, 50 g vlašských ořechů, 1 camembert, 2 lžíce medu, 1 lžička vinného octa, sůl
Číst dále »
0 komentářů
Květen 29., 2017
Saláty

Melounový salát na slano

Salát: 1/2 oranžového melounu Galia, 100 g šunky (nejlépe např. parmské), 1 sáček kuliček z mozzarelly Mátová zálivka: 2 lžíce citronové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, čerstvá máta
Číst dále »
0 komentářů
Květen 19., 2017
Saláty

Melounový salát na sladko

1 ks malý žlutého melounu (např. typ medový/síťový), oblíbené drobné letní ovoce (např. maliny, jahody, borůvky), 3 lžíce medu, šťáva z citronu
Číst dále »
0 komentářů
Květen 12., 2017
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 4., 2017
Saláty

Fazolový salát

Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je uvaříme doměkka. Jarní cibulku a česnek očistíme, cibulku nasekáme najemno a česnek utřeme se solí. Uvařené fazole scedíme, necháme okapat a dáme do mísy. Z olivového oleje, citronové štávy a sójové omáčky si připravíme zálivku, do níž přidáme nasekanou jarní cibulku a rozetřený česnek. Okořeníme mletým pepřem. Zálivku smícháme s fazolemi a dáme odležet na několik hodin do lednice. Fazolový salát podáváme s pečivem.
Číst dále »
0 komentářů
Květen 4., 2017
Saláty

Caesar salát s kuřecím masem

2 ks kuřecích prsou bez kůže, sůl, pepř, olivový olej, bílá bageta, 3 stroužky česneku, 1 hávka římského nebo zeleného salátu, parmazán. Drezink: 2 žloutky, 2 ančovičky, šťáva z 1 citronu, 50 ml olivového oleje, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžíce balzamikového octu, 1 lžíce medu
Číst dále »
0 komentářů
Duben 24., 2017
Saláty

Salát z cukrových lusků s rostbífem

500g vyzrálého hovězího nízkého roštěnce, 1 lžíce dijonské hořčice, 1 lžíce červeného vína, ½ lžíce worcestrové omáčky, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej
Číst dále »
0 komentářů
Duben 18., 2017
Saláty

Vajíčkový salát s medvědím česnekem

Natvrdo uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na kousky, kyselé okurky nahrubo nastrouháme. Přidáme pokrájené listy medvědího česneku, zakysanou smetanu a dijonskou hořčici. Osolíme, opepříme a jemně vše promícháme. Hotový salát dáme do chladničky. Vychlazený jej podáváme s čerstvým pečivem.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky