Recepty veškeré

Vyberte si z 1186 receptů

6 srpna., 2018
Sladká jídla

Jablečné pyré

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů

Opečený a naložený lilek

Lilek nakrájíme na kolečka tloušťky asi půl cm a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde je osolíme a pokapeme olejem a vinným octem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme je zhruba 15 minut doměkka a dozlatova. Necháme je vychladnout a vychladlé je navrstvíme do skleniček. Proložíme plátky čerstvého česneku (případně čerstvých bylinek) a zalijeme olejem. Necháme několik dní v lednici marinovat. Jako přílohu servírujeme chléb nebo bílou bagetku.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí snickers tyčinky

Do větší misky dáme lžičku vody, přidáme sirup, burákové máslo, moučkový cukr a vanilkové aroma a vše dobře mixérem promícháme. Po promíchání vznikne burákové těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do vyššího hranatého pekáčku. Toto těsto dáme do ledničky, aby nám dobře ztuhlo. Mezitím si vytvoříme karamelovou hmotu: V menším hrnci necháme na mírném plameni rozpustit karamelky s trochou vody. Pozor: karamelky se musí stále míchat, jinak se nám připálí! Když jsou skoro všechny karamelky rozpuštěné, přidáme nesolené nahrubo nasekané buráky a mícháme do spojení. Horkou karamelovou hmotu rozprostřeme navrch burákového těsta a opět necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlé burákovo-karamelové těsto nakrájíme na stejně velké kousky tak, aby připomínaly tvarem tyčinky snickers. Nakrájené kousky celé namáčíme v tekuté čokoládě, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni v hrnci. Obalené tyčinky odkládáme na pečící papír, kde je necháme naposledy ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Džem z třešní

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Dáme je do většího kastrolu, kam přisypeme i krystalový cukr s Gelfixem a kořením. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty. Ke konci vaření přidáme kyselinu citronovou s rumem a důkladně promícháme. Koření vylovíme lžící a ještě horký džem dáme do vymytých a vysušených skleniček. Uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Uchováváme v temnu a chladu. Poznámka: Místo třešní můžeme použít také višně.
Číst dále »
1 komentář
20 června., 2018
Moučníky pečené

Třešňové muffiny

4 vejce, 2 hrnky smetanového jogurtu, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 5 hrnků hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce strouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 1 až 2 hrnky vypeckovaných třešní
Číst dále »
0 komentářů
17 června., 2018
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud chcete ale vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát, mátu a posunete její chuť opět na jinou úroveň!
Číst dále »
0 komentářů
11 června., 2018
Zeleninová jídla

Zapékaný květák s bešamelem

Květák očistíme od košťálu a listů, omyjeme a dáme ho vařit do osolené vody na asi 8 minut. Mezitím si začneme připravovat bešamelovou omáčku: V hrnci rozehřejme máslo a do něj za stálého míchání přidáváme prosátou hladkou mouku. Vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme mlékem. Rozšleháme dohladka metličkou a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí (bude to trvat asi 15 minut). Předvařený květák mezitím vyjmeme z vody, necháme okapat a vychladnout. Poté si jej rozdělíme na větší růžičky, které naskládáme do máslem vymazaného pekáčku. Bešamelovou omáčku ještě dochutíme solí, strouhaným muškátovým oříškem a bílým pepřem a přelijeme ji přes připravený květák. Pekáček vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C , kde necháme zapéct zhruba 15 až 20 minut. Nakonec již jen posypeme nasekanou čerstvou petrželkou a podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
8 června., 2018
Polévky teplé

Lososová polévka Lohikeitto

Slyšeli jste už o polévce lohikeitto? Tato lososová polévka pochází z Finska a je jakousi kombinací bramboračky a rybího vývaru. A jakkoliv se to může zdát nesourodé, chutě báječně ladí a polévku si jistě zamilujete.
Číst dále »
0 komentářů
4 června., 2018
Nápoje studené

Domácí Sangria (nápoj)

1 litr červeného vína, ovoce dle chuti a sezóny (pomeranč, grep, mandarinka, limetka, citron, meloun, ananas, nektarinka, hruška, švestky, pevné jahody, třešně, višně, borůvky apod.), 4 až 8 lžic krystalového cukru, ledové kostky
Číst dále »
1 komentář

Vyhledávání receptů

Rubriky