Recepty veškeré

Vyberte si z 1183 receptů

24 srpna., 2018
Sladká jídla

Rychlé palačinky s banánem

1 balíček směsi palačinky v prášku Varoma, 1 vejce, 1/2 l vody, trochu oleje na smažení, trochu tekutého medu (nemusí být), 2 banány, čokoládová poleva (např. Granko sirup) – podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2018
Polévky teplé

Rychlá polévka z červené řepy

2 předem uvařené středně velké červené řepy, 2 brambory, 1 cibule, 4 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 1 plechovka loupaných rajčat, 1 litr zeleninového vývaru (popř. vody), sůl, mletý pepř, drcený kmín, trochu balzamikového octa, kousek másla, 1 kelímek smetanového bílého jogurtu či zakysané smetany, čerstvé bylinky na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů
24 srpna., 2018
Moučníky pečené

Rychlé plněné buchty

Nejprve si připravíme všechny suroviny na přípravu těsta a necháme je, aby měly pokojovou teplotu (voda by měla mít teplotu 30 až 35°Celsia. Do větší mísy vsypeme sypký obsah sáčku. Přidáme rozdrobené droždí, vejce a vlažnou vodu. Mícháme a hněteme ručně tak dlouho, dokud nám nevznikne hladké těsto. Poté přidáme olej a domícháme tak, až se těsto přestane lepit na stěny mísy. Takto připravené těsto poprášíme hladkou moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout zhruba 30 minut na teplém místě. Mezitím (v průběhu kynutí) si připravíme oblíbenou náplň – džem, mák, povidla nebo tvaroh. Vykynuté těsto poté rozválíme na výšku asi 1 cm, rozkrájíme na čtverce 7 krát 7 cm a do středu každého čtverce vložíme připravenou náplň. Okraje těsta stlačíme k sobě a pokládáme (spojem dolů) na tukem vymazaný plech. Povrch buchet potřeme olejem a necháme ještě 20 minut dovykynout. Pečeme v elektrické troubě na 180 až 200°C po dobu 20 až 30 minut, v plynové troubě pak při střední intenzitě po dobu 15 až 25 minut. Po upečení potřeme buchty ještě jednou trochou oleje – budou se krásně lesknout. Podle chuti pocukrujeme ještě moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Číst dále »
0 komentářů
17 srpna., 2018
Hovězí maso

Hovězí steak na pepři

4 steaky z roštěné, sůl, 1 lžíce vícebarevného pepře, 2 lžíce oleje, kousek bylinkového másla
Číst dále »
0 komentářů
6 srpna., 2018
Sladká jídla

Jablečné pyré

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na menší kousky a dáme do hrnce. Podlijeme vodou a dáme vařit. Čekáme, dokud se nám jablka zcela nerozvaří. Poté přidáme cukr, citrónovou šťávu, vanilkový puding a mícháme až do zhoustnutí pudingu. Hotové jablečné pyré naplníme do čistých sklenic. Skladujeme v suchu, chladu a temnu.
Číst dále »
0 komentářů

Opečený a naložený lilek

Lilek nakrájíme na kolečka tloušťky asi půl cm a dáme je na plech vyložený pečicím papírem, kde je osolíme a pokapeme olejem a vinným octem. Dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečeme je zhruba 15 minut doměkka a dozlatova. Necháme je vychladnout a vychladlé je navrstvíme do skleniček. Proložíme plátky čerstvého česneku (případně čerstvých bylinek) a zalijeme olejem. Necháme několik dní v lednici marinovat. Jako přílohu servírujeme chléb nebo bílou bagetku.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí snickers tyčinky

Do větší misky dáme lžičku vody, přidáme sirup, burákové máslo, moučkový cukr a vanilkové aroma a vše dobře mixérem promícháme. Po promíchání vznikne burákové těsto, které rovnoměrně rozprostřeme do vyššího hranatého pekáčku. Toto těsto dáme do ledničky, aby nám dobře ztuhlo. Mezitím si vytvoříme karamelovou hmotu: V menším hrnci necháme na mírném plameni rozpustit karamelky s trochou vody. Pozor: karamelky se musí stále míchat, jinak se nám připálí! Když jsou skoro všechny karamelky rozpuštěné, přidáme nesolené nahrubo nasekané buráky a mícháme do spojení. Horkou karamelovou hmotu rozprostřeme navrch burákového těsta a opět necháme v chladničce ztuhnout. Ztuhlé burákovo-karamelové těsto nakrájíme na stejně velké kousky tak, aby připomínaly tvarem tyčinky snickers. Nakrájené kousky celé namáčíme v tekuté čokoládě, kterou jsme si předtím rozehřáli ve vodní lázni v hrnci. Obalené tyčinky odkládáme na pečící papír, kde je necháme naposledy ztuhnout.
Číst dále »
0 komentářů

Džem z třešní

Třešně omyjeme a vypeckujeme. Dáme je do většího kastrolu, kam přisypeme i krystalový cukr s Gelfixem a kořením. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba 3 minuty. Ke konci vaření přidáme kyselinu citronovou s rumem a důkladně promícháme. Koření vylovíme lžící a ještě horký džem dáme do vymytých a vysušených skleniček. Uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru. Uchováváme v temnu a chladu. Poznámka: Místo třešní můžeme použít také višně.
Číst dále »
1 komentář
20 června., 2018
Moučníky pečené

Třešňové muffiny

4 vejce, 2 hrnky smetanového jogurtu, 1 hrnek oleje, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 5 hrnků hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, 1 lžíce strouhané citronové kůry z chemicky neošetřeného (bio) citronu, 1 až 2 hrnky vypeckovaných třešní
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky