Recepty veškeré

Vyberte si z 1013 receptů

Houbové rizoto

Na olivovém oleji v kastrolu si zpěníme najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, poté přidáme prolisovaný česnek a necháme ho rozvonět. Zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech kuřecí vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po sběračkách). Takto pokračujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Mezitím si na pánvičce rozehřejeme máslo a dáme na něj pokrájené houby. Osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut (podle druhu hub a velikosti pokrájených kousků) dusit, aby houby změkly. Na posledních pár minut přihodíme i zelený hrášek, aby také změkl. Smícháme s rýží a přidáme zakysanou smetanu. Hotové rizoto ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Září 25., 2018
Drůbež

Kuřecí maso na houbách

1/2 kg kuřecího masa, sůl, mletý pepř, trochu olivového oleje, 250 g hub (např. malých hříbků), 1 lžička drceného kmínu, 60 g másla, 2 cibule, 1 jarní cibulka (nemusí být), 3 stroužky česneku, 1 dl bílého vína, 1/2 l vody nebo vývaru, 100 ml zakysané smetany
Číst dále »
0 komentářů
Září 25., 2018
Houby, Hovězí maso,

Houbový guláš

Houby očistíme a pokrájíme na plátky či kousky. Na sádle osmažíme nahrubo pokrájenou cibuli a pokrájené houby, ke kterým v průběhu smažení přisypeme drcený kmín. Maso si mezitím pokrájíme na kostky, přidáme na pánev a také orestujeme. Poprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a červenou papriku. Guláš podlijeme horkou vodou a maso podusíme doměkka. Na závěr můžeme podle chuti zjemnit trochou smetany. Podáváme buď s čerstvým chlebem, nebo s knedlíky.
Číst dále »
0 komentářů

Krémová houbová polévka

1 cibule, 2 lžíce másla, 350 g žampionů či hříbků, 2 lžíce hladké mouky, 1 litr vývaru, špetka pepře, sůl, 1 hrnek smetany, 2 žloutky, 1 lžička citronové šťávy
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Moučníky pečené

Pečené hrušky

4 zralé hrušky, 4 lžíce tekutého medu, kousek čerstvého zázvoru, 2 lžíce rozpuštěného másla, 4 malé kousky celé skořice, 4 malé kousky hvězdičkového koření, 1 vanilkový lusk, trochu moučkového cukru na posypání
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Moučníky pečené

Hruškový koláč

6 zralých hrušek, trochu citronové šťávy, 100 g krupicového cukru, 2 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 kypřicí prášek do pečiva, ½ hrnku mléka, 3 lžíce oleje, trochu hrubé mouky (na vysypání formy), kousek másla (na vymazání formy) + 80 g másla (na přelití koláče), trochu tuzemáku, 3 lžíce cukru
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Ryby a mořské plody

Pečený losos s grepem

2 kousky lososa, sůl, trochu bílého pepře, kousek másla, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 červený grep, 1 dl grepového džusu, zelený salát (na ozdobu)
Číst dále »
0 komentářů
Září 24., 2018
Drůbež

Pečená kuřecí prsa s citrusy

Kuřecí prsíčka omyjeme a osušíme. Jemně je naklepeme a na vrchní straně uděláme mělké zářezy nožem. Z olivového oleje, hořčice, soli, mletého pepře a tymiánu připravíme marinádu, kterou kuřecí prsa potřeme a dáme asi na hodinu odležet. Mezitím si připravíme citrusy: Pomelo, grep i pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Na pánvičce si rozehřejeme máslo a citrusové měsíčky na něm mírně (!) osmahneme. Pokapeme medem a necháme nasáknout. Marinované maso poté opečeme na druhé pánvičce z obou stran dozlatova. Na talíře naaranžujeme kousek zeleného salátu s měsíčky teplých medových citrusů, přidáme ogrilovaná kuřecí prsíčka a jemně pokapeme balzamikovým octem. Poznámka: Jako přílohu vyzkoušejte například česnekovou bagetu – náš recept na ni naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky